13 Октомври, 2017 06:21 11 001 14

Доставят къща от контейнери по интернет (СНИМКИ)

  • къща-
  • контейнер-
  • цена-
  • amazon

През последните няколко години морските контейнери се превърнаха в едни от най-популярните алтернативи на стандартните малки къщички. В действителност един контейнер е една малка къща. Днес подобен имот е повече от достъпен. Дотолкова, че може да бъде поръчан по интернет. Именно това предлага вече и един от най-големите онлайн магазини в света – Amazon.

Къщата контейнер е проектирана от архитектурното бюро MODs International и представлява напълно самодостатъчно жилище. Площта му е 30 кв.м. Къщата е много добре звуко-, хидро- и топлоизолирана. Вътре има всички необходими комуникации.

Важно е да се отбележи, че имотът се доставя на клиента с пълно оборудване. Къщата е мобилна и може да бъде преместена с помощта на кран от едно на друго място. Цената му е 36 000 USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    25 4 Отговор
    Идеално е за игра на дартс. Сядаш на канапето, навеждаш се леко и забиваш стреличката точно в десетката. Само не се паркирайте в близост до път - току виж минал някой български шофьор на контейнеровоз и се събудите в центъра на Средиземно море.
  • 2 Бесен Язовец

    18 7 Отговор
    Това на -5° се превръща на камера освен ако не си заделите по 1000$ на месец за ток
  • 3 Анонимен Русофил

    26 4 Отговор
    На - 5 е ясно. Лошото става на плюс 40 degrees.
  • 4 Скорпион29

    14 6 Отговор
    Това не е дом а по скоро подслон за клошари е по добро е от гр.канализация признавам има ефтин ламинат все пак

    Коментиран от #5

  • 5 ssss

    13 3 Отговор

    До коментар #4 от "Скорпион29":

    Да ти кажа в канализацията през зимата е топло, а лятото е хладно... миризливо е, но пък може да оцелееш. А в тая консерва... зимата замръзваш, лятото се пържиш.
  • 6 гост

    19 0 Отговор
    На тази цена е по-добре да си вземеш палатка. няма нито фотоволтаици, нито топла вода, нито климатизация. Един контейнер струва 2-3х.долара, обзавеждане и оборудване да е още толкова и излиза, че за труд и печалба остават 30х.долара. За 1200долара на квадрат може да си купиш нормално едностайно жилище, което да не е контейнер. Този тип се предпочита поради ниската си себестойност и здрава конструкция.
  • 7 САП

    25 1 Отговор
    Това за 36 000 долар?

    Определено цената е много силно раздута или половината е за транспорт за доставка.

    Такъв контейнер 2 употреба (обикновено се взимат такива за жилища) е няколко хиляди лева. И с това евтино оборудване определено не струва толкова пари.

    Относно термоизолацията ако е направена качествено(материали има вече) Ще достатъчно добра и за Сахара и за северния полюс.
  • 8 луди

    30 1 Отговор
    повече от 2-3000 лева не струва , тия съсвсем изтрещяха , по нашите села има къщи да се продават по 1000 лева
  • 9 незнайко

    8 4 Отговор
    След като дойде края на панелните жилища, това е бъдещето за живот от собствениците им. Страят два и три етажни домове с тях.
  • 10 Бай Санде

    8 0 Отговор
    Е мноо скъпо бе братче 36к $ за консерва с ток и вода:)
  • 11 Зорлем

    6 3 Отговор
    В България има поне 3-4 фирми, които продават подобни преносими "жилища". Аз пиша този коментар от такова, макар и само 18 кв.м. Цените им естествено са доста по-ниски от тези в статията.

    Проблемът, който обаче тактично не се споменава е канализацията. Ток и вода се прекарват лесно, обаче отвеждането на отпадните води е тънкия и зорлем момент.

    Коментиран от #12

  • 12 Бай Санде

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Зорлем":

    Еми така е треба си яко копане. Или копаш септична яма у двора, или копаш и прокарваш тръби до уличната канализация, ако има такава:)

    Коментиран от #13

  • 13 Зорлем

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Санде":

    Това с копането е ясно. Тя тая задача няма безброй решения (практически). Мисълта ми беше, че въпросното копане се спестява в рекламните брошурки и после има реване.

    Просто, бая народ гледа разни картинки и някакви промоционални цени, скача с двата крака и после идва сблъсъкът с реалността, който често е болезнен и силно неприятен.
  • 14 Бай

    8 0 Отговор
    Само за още 50лв получавате стълба и може да ползвате горе терасата вместо море,,, да се печете като кебапче на тиган