23 Октомври, 2017 21:15 2 035 4

Уредиха хотелите за българското председателство

  • председателство-
  • българия-
  • софия-
  • хотели-
  • договор
Уредиха хотелите за българското председателство - 1
Снимка: М. Богданова ©

Меморандум за сътрудничество между министерството за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и 21 хотелски вериги подписа министър Лиляна Павлова в Министерския съвет. Това са 3, 4 и 5-звездни бази и са разположени на територията на София. Някой от тях са в близост до основните сгради на провежданите по време на председателството събития – НДК и Резиденция Бояна, други са в района на центъра и летище София. Целта е участниците сами да избират удобните за тях локации.

Страната ни, както всяка държава – членка, която е ротационен председател на Съвета на ЕС, има ангажимент към настаняването само на най-високопоставените гости –ръководителите на делегации и един от придружаващите ги делегати. Става въпрос за около 2000 лица за периода на председателството. Хотелът за VIP гостите беше избран чрез обществена поръчка на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС, проведена през август т. г. Всички останали делегати сами резервират и плащат настаняването си. Наложената практика изисква страната-домакин само да препоръча подходящи хотели. За целта в системата за акредитация ще има информация за хотелите, която делегатите ще виждат по време на регистрирането си за участие в събитията на председателството и могат сами да избират из между няколко от тях.

Над 22 000 гости ще посетят страната ни в периода на провеждане на първото Българско председателство 1 януари – 30 юни 2018 година. Очаква се те да реализират над 32 000 нощувки.

Сътрудничеството между министерството и организациите на хотелиерите беше обсъдено на срещи на министър Лиляна Павлова с мениджърите на големите вериги у нас, както и по време на заседанието на Националния съвет по туризъм, посветена на логистиката по време на първото Българско председателство.

Хотелите, с които МБПСЕС 2018 сключи меморандум за сътрудничество

1. Hotel Vega Sofia

2. InterContinental Sofia

3. BW Premier Collection CITY

4. Hill Hotel

5. Arena di Serdica Hotel

6. Crystal Palace Hotel

7. Central Park Hotel Sofia

8. BW Premier Sofia Airport Hotel

9. BW Expo Sofia Hotel

10. Holiday Inn

11. Central Hotel Sofia

12. Downtown Hotel Sofia

13. Metropolitan Hotel Sofia

14. Festa Sofia

15. Grand Hotel Sofia

16. Suite hotel Sofia

17. Hilton Sofia

18. Hotel Marinela

19. Витоша Парк Хотел

20. Sofia Hotel Balkan

21. Ramada Sofia City Centre


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ламберто Добрев

    2 2 Отговор
    Това е бизнес - хотелиерите са подготвени а гостите доволни, но сега някой ще кажат че нямало търгове за хотелите или пък били на братовчеда на Добрев, а със сигурност някой от собествениците е братовчед на някой ...... социалистическа пародя - губи се време, разваля се всичко .... недай си боже някой да спечели нещо

    Коментиран от #2

  • 2 ЗЕВС

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ламберто Добрев":

    По важното е, че баба Европина с мизерната пенсия от 180 лв.- 90€ ще плаща нощувките на 2000 евро купонджйи, и още толкова за охрана, коли, храна и т.н.!
    Но търпи сърце, след председателството вече баба Европина ще е европейка с европейска пенсия Да си жива и здрава бабо Европино.
  • 3 Лупи

    1 0 Отговор
    Един журналист в този случай за да не се превръща в телеграфист или глашатай ще спретне едно бързичко раследване и ще публикува името на собственика срещу всеки хотел от горния списък. После ако има топки ще се поразрови още по-надълбоко и ще потърси връзки между собствениците на хотелите и ГЕРБ и т.н. Не е кой знае колко трудно ама се искат топки и за 1000 лв заплата никой не иска да си слага главата в торбата. Затова по-добре да сме глашатаи, бийте тъпана и съобщавайте платени съобщения.
  • 4 gost

    0 0 Отговор
    Е лви хотели бре? Нали за европредседателсвото се гласяха да изкупи луксозните имоти в Софето?