27 Октомври, 2017 09:37 2 810 1

Градовете с най-високи наеми на жилища

  • наем-
  • продажба-
  • град
Градовете с най-високи наеми на жилища - 1
Снимка: Shutterstock

От икономическа гл.т. месечният наем на жилище не трябва да надвишава 28% от месечното възнаграждение. Далеч не всички наематели обаче успяват да спазват това правило. Анализатори са проучили средните месечни наемни нива при апартаменти с 3 спални в 105 града по цял свят, пресметнали са месечния доход на работещите в тях и са създали индекс за достъпността до жилища – Bloomberg Global City Housing Affordability Index.

Основният извод от проучването е, че в много от въпросните населени места средната месечна заплата не покрива наема на жилище с 3 спални. Най-скъпият град от гл.т. на наемите е венецуелската столица Каракас. Следват Киев (Украйна) и Ханой (Виетнам). В групата на най-скъпите градове също така влизат Мумбай, Буенос Айрес, Богота, Рио де Жанейро, Пекин и Шанхай.

На другия край на класацията сред най-достъпните градове на планетата при наемане на жилище се нареждат Рияд, Хюстън, Филаделфия, Чикаго, Калгари, Отава, Монреал, Базел и Кейптаун.

Индексът на Bloomberg изчислява степента на достъпност за наемане или покупка на жилище в центъра на даден град и неговите покрайнини. Изготвен е на база данни като работна заплата и лихвите по ипотечните заеми.

ТОП 10 на най-скъпите градове за наем на жилище

град държава
1 Каракас Венецуела
2 Киев Украйна
3 Ханой Виетнам
4 Мумбаи Индия
5 Буенос Айрес Аржентина
6 Богота Колумбия
7 Москва Русия
8 Рио де Жанейро Бразилия
9 Пекин Китай
10 Шанхай Китай

ТОП 10 на най-достъпните градове за наем на жилище

град държава
1 Рияд Саудитска Арабия
2 Хюстън САЩ
3 Филаделфия САЩ
4 Калгари Канада
5 Чикаго САЩ
6 Отава Канада
7 Монреал Канада
8 Портланд САЩ
9 Базел Швейцария
10 Кейптаун ЮАР


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВъйВъй

    1 0 Отговор
    Като надуят още малко напълно "оправдано" и иконимически обосновано наемите в София и ще ги издухаме от класацията