Last news in Fakti

1 Ноември, 2017 18:17 13 023 19

Събориха барбекюто на цар Киро в Катуница

  • цар киро-
  • катуница-
  • имоти-
  • събаряне

Цар Киро вече няма нито един имот в с. Катуница. Това стана след като днес (бел.ред. 1 ноември) беше съборено известното барбекю на царя в пловдивското село. Постройката е с площ 50 кв.м. До принудителното събаряне се стигна, тъй като собственикът на имота –Кирил Рашков, не е премахнал постройката доброволно.

Барбекюто беше част от хасиендата на известния ром, която също е била построена незаконно и съборена през 2012 г. Това беше и първата премахната сграда, собственост на семейство Рашкови, в Катуница.

След събаряне на барбекюто, багерите ще премахнат лятната кухня и оградата на къщата на Събка Рашкова, която е дъщеря на цар Киро. За разлика от имота, който е законно построен, пристройката и оградата не са.

Сагата около незаконността на недвижимите имоти на Кирил Рашков датира от 2011 г. Тогава РДНСК Пловдив издаде заповеди за премахване на 9 обекта, собственост на ромския бос. Сред тях бяха покрита тераса на една от притежаваните от него сгради, къща и огради на някои от имотите му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГГГГГ

    139 2 Отговор
    6 години за събаряне ???? Егати държавата!!

    Коментиран от #7

  • 2 гестапо

    173 3 Отговор
    К'ъв цар е тоя гурлив циганин бе.Тоя нагъл мангал одавна трябваше да гние в затвора поне за 30-40 години

    Коментиран от #3

  • 3 kick

    86 2 Отговор

    До коментар #2 от "гестапо":

    Е как да гние, като само аз знам за 15-20 политика, преминали през управлението на държавата, които откраднаха мнооого милиони чрез него!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Крадец

    77 0 Отговор
    От къде е взел пари тоя циганин ,за да вдигне тия палати,държавните органи заинтересуваха ли се?Какъв е бил бизнесът на един циганин,че да спечели толкова пари?Иначе,събарянето е глупаво!Трябваше да ги конфискуват и да направят ,примерно,старчески дом там!

    Коментиран от #8, #17

  • 6 1234

    81 1 Отговор
    Какъв ,,цар"бе,м....л смотан цар бил,я всички цигани да се омитат към Индия от където са дошли.
  • 7 PfF

    25 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГГГГГ":

    По добре късно отколкото никога!
  • 8 kick

    25 0 Отговор

    До коментар #5 от "Крадец":

    Примерно, от средата на 90-те насам, фиктивни фирми на тоя измислен цар-м...л, правиха хидроизолационни ремонти - разбирай, мазане с разтопена смола на покриви на държавни предприятия и учреждения за милиооони левове, извършени от сополиви м...вци за жълти стотинки! Варненските корабостроителен и кораборемонтен заводи знаете ли колко десетки хиляди кв.м покриви имат!? Ами фирмите на други сополиви м....сти за източване на ДДС...!!!
  • 9 Vasik Atanasova

    32 0 Отговор
    кой допусна един м....л
    да стане ЦАР КИРО

    Коментиран от #10

  • 10 Чавдар войвода

    23 6 Отговор

    До коментар #9 от "Vasik Atanasova":

    Другарите комунисти. Още по времето на социализЪма, тоя м...л си живееше като цар.

    Коментиран от #11

  • 11 Vasik Atanasova

    34 1 Отговор

    До коментар #10 от "Чавдар войвода":

    аз до колкото съм запознат
    ПРОДАВАШЕ МЕНТЕ АЛКОХОЛ
    НЕОБЕЗПОКОЯВАН
    ЗНАЧИ
    БКП И БСП СА МУ БИЛИ ЧАДЪРА ?

    Коментиран от #16

  • 12 майна

    20 2 Отговор
    лиценза му за производство на алкохол му е разписан лично от Филип Димитров,по мое сведение срещу 150 хиляди долара
  • 13 Джак

    7 0 Отговор
    "Постройката е с площ 50 кв.м." - СКРОМНО! Егати социала мазен.
  • 14 Грую

    17 2 Отговор
    Добре, добре, съгласен съм Цар Киро е циганин да, но освен това носи титлата Цар пък бил той и цигански. Имотите на българските "Цар Кировци" кой ще събори? Защото те нито се водят цигани още по-малко пък имат подобна титла, а са по-големи цигани и от него. Не циганския Цар Киро е големият проблем на България, а българските "Цар Кировци" и циганията на българите. Тя е много по-лошия вариант и точно тя ни е вкарала в това незавидно положение, в което се намираме!

    Коментиран от #15

  • 15 ДЮна

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Грую":

    Те май от мешерето му отнеха титлата "цар".
  • 16 999

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Vasik Atanasova":

    А бе вие с Чавдар да не се друсате. За сведение на всички псевдо демократи–крадци до 1990 година може да е имало малко неща на щандовете но бяха качествени и нямаше ментета за разлика от днес. Тогава имаше един цар а сега са много– цар Бойко, цар Маджо, цар Ц. Василев, цар Дуган и така на татък.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 бай цар

    0 0 Отговор
    Айдееее, пак комунистите виновни за това, че по време на „демокрацията“ се роди този „цар“. При бай Тошо ман-гали царе нямаше. Всичките бачкаха и пушек се вдигаше. Имаше само групи катунари, които обикаляха градовете и селата с мечки и маймуни. След 89-та, тоя „цар“ започна далаверите с фалшив алкохол, контрабанда и стотици джепчии, които му се отчитаха. Пращаха ги и в чужбина и имаше нещо, като школа за обучението им. И други далавери правеха, но е дълго за разправяне. Имаха си естествено политически чадър. Фифи, Мавъра и т.н. Чадъра си беше на мястото, но шило в торба не седи и си помислиха, че всичко могат и всичко им е позволено. Манг-гал не мирува, когато му е широко около врата. Младите ман-галчета много взеха да шават и им разтуриха хубавия животец. Ако не бяха младите Кирчо ман-гала щеше все още да си живее, като цар необеспокояван от никой и щеше да се отчита, където трябва, за да не го пипат. Ама пистата му сиганска раотъ...
  • 19 БАШ МАЙСТОРЪТ

    0 0 Отговор
    Бяла Сила......Да спасим България докато е време дошло.....