Last news in Fakti

7 Ноември, 2017 06:21 9 525 3

Практична къща за възрастни хора (СНИМКИ)

  • къща-
  • възрастни-
  • дизайн-
  • архитектура

Когато родителите и близките остаряват те се нуждаят от повече грижи и внимание. Понякога обстоятелствата не позволяват на роднините им да се грижат за тях. Настаняването в старчески дом също не е най-добрият вариант. Архитекти обаче са измислили изход от ситуацията – специални постройки, които са адаптирани за възрастни хора. Те не заемат много място и могат да бъдат разположени дори в задния двор.

Granny Pod е името на новия проект, който се превърна в отлична алтернатива на домовете за стари хора. Това е готова и оборудвана къща, която се поставя в двора непосредствено до основната къща. Разполага с всички необходими комуникации като ток, вода, канализация и други.

Цената на такъв дом може да достигне до 125 000 USD. Това е доста голяма сума, но авторите на Granny Pod доказват, че инвестицията си заслужава. Всяка къща се строи съобразно по-трудната подвижност на възрастните хора. Имотът е оборудван с парапети и перила, има дефибрилатор, всичко необходимо за оказване на първа помощ и специално осветление. Имотът е оборудван с интерактивни видеоекрани, които позволяват да се измери кръвното налягане на обитателите. При това положение бабата и дядото няма да бъдат зависими от децата си, но в същото време постоянно ще има информация за тяхното здравословно състояние.

Къщите изглеждат доста симпатични, а интериорът е така решен, че да доставя на обитателите уют и топлина. Най-важното е, че имотът се намира близо до роднините, а в същото време не се нарушава личното пространство на никого.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    23 0 Отговор
    Всичко това е добре, стига да имаш ДВОР а не панелно жилище. Това същото може да се направи и в старческите домове !
  • 2 стар

    23 0 Отговор
    И не срещу 300 000 лв.
  • 3 Bushman

    10 3 Отговор
    Абе ти като одъртееш - ако ще дворец да ти построят, все тая...