17 Ноември, 2017 13:37 1 425 0

Пазар, на който цените отново растат

  • унгария
Пазар, на който цените отново растат - 1
Снимка: Shutterstock

Средно с 51% са поскъпнали недвижимите имоти в Унгария от 2008 г. досега. В Западна Трансданубия жилищата и къщите са отчели ръст от 25%, а в Централна Унгария увеличението е 12.8%. В северната част на страната постъпването е 13.7%, сочат данните на Националния статистически институт на страната. Разглеждайки пазара през последните три години, средното увеличение на цените на имотите в Будапеща е 21%, а в страната – 12.4%.

Темпът на поскъпване на имотите в по-малките населени места е по-бърз в сравнение с този в столицата, отчитат анализатори от Централната банка на Унгария. Средно с 26% е средният годишен ръст на цените в малките градове, докато преди той е бил 10%. В по-големите населени места поскъпването е около 11% и не отчита ръст в сравнение с предишни периоди.

Средно срещу 1650 EUR може да се придобие квадратен метър жилищна площ в Будапеща. Цената вероятно ще се увеличава като се отчете фактът, че по данни на Eurostat Унгария е с най-висок темп на строителство през последното тримесечие от всички държави членки на Европейския Съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА