17 Ноември, 2017 15:29 1 489 1

Пазарът в Гърция се стабилизира

  • гърция-
  • цени-
  • жилища
Пазарът в Гърция се стабилизира - 1
Снимка: Shutterstock

Едва с 1% са се понижили цените на жилищата в Гърция през третото тримесечие спрямо второто на текущата година. „Това е доказателство за стабилизиране на пазара”, коментират местни анализатори. С 0.5% са поевтинели жилищата строени през последните 5 години, а по-старите – с 0.7%. Сравнявайки данните на годишна база при новите апартаменти цените са спаднали с 3%, а при тези от вторичния пазар – с 1.9%.

Разглеждайки пазара по градове, то в столицата Атина цените на жилищата са отчели спад от 0.4% през третото тримесечие, а в Солун – 0.7%. В останалите големи градове се регистрира поевтиняване от около 1%, а в другите региони на Гърция – 0.5% на годишна база.

Интересът на чуждестранните инвеститори към Гърция продължава да се повишава. За първите шест месеца на годината се отчита ръст от 72% на този тип вложения в сравнение със същия период на миналата. Прогнозите на анализатори са, че до края на годината инвестициите от страна на чужденци ще достигнат 500 млн. EUR.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зейбекико

    0 0 Отговор
    ...Интересът на чуждестранните инвеститори към Гърция продължава да се повишава- изглежда доста обнадеждаващо . Господ ΧΡΙΣΤΟΣ е с Вас и бъдете сплотени . Желая един ден отново да посетя слънчева и гостоприемна Атина .