21 Ноември, 2017 11:37 3 944 2

Милионерите в Монако ще се увеличат с 20%

  • монако-
  • милионери-
  • имоти
Милионерите в Монако ще се увеличат с 20% - 1
Снимка: Shutterstock

До 16 000 души ще нарасне броят на милионерите в Монако към 2026 г. Причината е, че миниатюрната държава се позиционира като отлично място за ръководене на бизнес на супер богатите. Към момента там живеят 13 400 милионера. Проблемът е, че да бъдат задоволени техните имотни нужди е доста трудно, тъй като територията на страната е силно ограничена. Това си личи и по цените, които непрекъснато растат. През второто тримесечие на текущата година цената на квадратен метър достигна 53 000 EUR. Високите цени са и в резултат на липсата на предложения. През миналата година в Монако не е била построена нито една жилищна сграда, сочат данни на Националния статистически институт на страната. Когато се строят нови сгради те се разпродават още на ранен етап от изграждането. „Някои купуват с цел отдаване под наем и заемат изчаквателна позиция. Други купуват нещо по-малко от това, което са планирали първоначално или имот, до който бързо може да се стигне с яхта", коментират анализатори.

Предприемачите се насочват и към територии в морето. Един от плановете е да се създаде територия от шест хектара, върху която да се построят 120 луксозни апартамента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 милярдер

    8 4 Отговор
    А бедните във България с 30%
  • 2 Боляр

    1 1 Отговор
    Въпросният план вече се изпълнява. Всеки ден изсмукват дъното в залива за полагането на основите на новия квартал. Ще е готов до 10 години.