Last news in Fakti

24 Ноември, 2017 20:56 3 163 0

Рекорден брой построени жилища в Тайланд

  • тайланд-
  • жилища-
  • ново строителство
Рекорден брой построени жилища в Тайланд - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 270 е броят на жилищните сгради, чието строителство е било започнато или завършено през 2017 г. в Тайланд. Това е рекорд за последните 23 години, сочат данните на Агенцията по въпросите за недвижими имоти. Във новите постройки има 112 250 жилищни единици, или по около 400 апартамента във всяка. 90% от тях вече са напълно готови. 60% е делът на апартаментите, в които новите собственици са се нанесли да живеят.

Многото нови апартаменти на пазара не са довели до свръхпредлагане на този тип имоти. Въпреки това от Агенцията предупредиха за спекулации при някои проекти, особено там, където жилищата са били продадени за един ден. Ако тази тенденция се запази, то в близките две години има опасност от възникването на „имотен балон”.

Според експерти, е необходимо правителството да въведе мерки за защита на купувачите, които са внесли аванс за все още неготовите им жилища.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА