27 Ноември, 2017 06:33 2 160 6

Общо 2022 санирани жилищни сгради до края на 2019 г.

  • саниране-
  • програма-
  • нанков
Общо 2022 санирани жилищни сгради до края на 2019 г. - 1
Снимка: Shutterstock

Националната програма за енергийна ефективност не е спряна. „Имаме осигурено финансиране за саниране на 2022 блока в следващите две години със сключени договори”, каза пред Канал 3 министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Той уточни, че до момента по програмата са обновени 800 жилищни блока в страната. Това е една от най-успешните като логика политики, защото съчетава много ползи – икономически, социални, екологични. Тя е за хората, но за съжаление се политизира твърде много.

Нанков припомни, че на Народното събрание още през месец юни са предоставени всички видове отчети, разчети и документи, касаещи програмата. „Обновяваме над 90 млн. кв. м разгъната жилищна площ, ще спестим огромни количества парникови газове, ще спестим много енергия, ще подобрим средата на живот на 350 000 граждани, над 150 000 домакинства, които ще имат обновени жилища и ще спестяват разходи за отопление. Това са най-важните постижения“, каза той. Според него създаването на нова парламентарна комисия по темата е безсмислено, защото така допълнително се политизира програмата. Въведени са множество контролни механизми при осъществяване на строителните дейности, а там където има пропуски, са за сметка на строителните фирми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    2 0 Отговор
    Днес Миленче си много очарователна
  • 2 смок

    3 0 Отговор
    И това с колко пари?

    Коментиран от #3

  • 3 хгост

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "смок":

    С парите на всички онези, които работят и плащат данъци, напънали са се да си купят добро жилище (панелките не спадат в добрите) и накрая остават извън всички възможности за саниране. Значи ти плащаш, а друг ползва, и то при 70% откраднато. Супер програма, аз съм против йора, които 20г. не са си мръднали пръста за каквото и да е подобрение на жилището, да получат помощ безвъзмездно от хора, които вместо в цигари, суджук и двилитрови бири инвестират в повишаване на качеството си на живот. За отпуснатите пари можеше да се санират всички панелки, както е в чужбина, у нас все няма пари, нищо не се върши като за 2017г.
  • 4 Патриот

    0 0 Отговор
    Гболямо крадене ще е било.
    При цена 15-20 000лв за нещо, което реално струва не повече от 7 - 8 000лв. Цацаратурата естествено спи.
    Отделете 8 миунити и изглудайте това видео
    https://www.youtube.com/watch?v=fF9DRa2Ul00
  • 5 некойси

    0 0 Отговор
    И до края на 2020 започват ремонтите, пак от нашия джоб.
  • 6 Ехо

    2 1 Отговор
    При 2 000 000 000 /два милиарда/ лева за санирането на 2022 жилищни сгради се пада средно по 989 119 лева на сграда. Това е цената на 10 чисто нови жилища от по 60-70 кв.м. всяко. Ако се бяха построили нови сгради би имало 20 220 нови апартамента, може би напълно достатъчни, за да останат младите образовани българи тук, ако ги бяхме дали на тях. Така поне щяха да внасят осигуровки и данъци в хазната. Сега ще вдигнете ли местните данъци и такси на тези сгради, поне така да съберете нещо за младите?