30 Ноември, 2017 11:16 2 726 9

Държавата връща имотите на Царя

  • симеон сакскобургготски-
  • имоти

Преди 8 години НС наложи мораториум за ползването на цялото имущество на Сакскобургготски

Държавата връща имотите на Симеон Сакскобургготски със специален закон. Делата за тях са спрени до постигане на споразумение. Преди три седмици държавата поиска от Софийския градски съд да спре делата за „царските имоти”.

„След 6 месеца, ако не бъде постигнато извънсъдебно решаване на казуса, делото продължава”, обясни регионалният министър Николай Нанков.

Адвокатите на Сакскобургготски съобщиха, че са съгласни делата да бъдат спрени. Обект на съдебни спорове са дворецът в Царска Бистрица, 16 хиляди декара гори в Рила и дворецът „Врана”, в който в момента живее Симеон Сакскобургготски.

Връщането на тези имоти ще бъде уредено със специален закон, с какъвто са отнети през 1947 г. Такова е решението на комисията към Министерството на правосъдието, което ще бъде обявено до края на седмицата предава БТВ.

Преди 8 години Народното събрание наложи мораториум за ползването на цялото имущество на Царя. Затова Симеон съди държавата в Страсбург. Преди четири години го попитахме кое очаква да се случи първо - да приключи делото в Страсбург или да бъде приет закон за имотите.

„Ако бях такъв да търгувам с нещата, нямаше да съм тук вече, щях да съм си отишъл в чужбина. Етиката и моралът ми не е да търгувам с влияние, с приятелство или политически”, каза Сакскобургготски.

Няколко години след като държавата реституира имотите на Симеон и сестра му Мария Луиза нае една от най-големите кантори с цел да си ги върне. Имотите, построени на държавна или общинска земя - Кричим, Саръгьол и Ситняково, не могат да бъдат върнати. Споразумение може да се постигне за дворците в Царска Бистрица и Врана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    17 0 Отговор
    Чуждото и на сред път се взима е казал народа!
  • 2 Хасан

    26 1 Отговор
    Навремето са били царски ,демек на държавата ...и защо сега трябва да се връщат на гражданина Симеон!!!????какво е направил??...а родителите ни с 40 години трудов стаж взимат 300 лв пенсия...
  • 3 срам и позор

    22 1 Отговор
    Ще му ги върнат
    такава е сделката - той лобира пред монарсите - получава си имотите
    вижте го, че сега царя е асистент на ББ в Риад
    ходи зад него
    ама по медиите да сте чули нещо за това ?
    даже ако влезе случайно в кадър на някоя телевизия бързат да извърнат камерата
    срам и позор !
  • 4 Къртев

    27 1 Отговор
    Бартер, той води Боко при арабите, Боко му дава дворците. Боко прави сделка, от която изкарва, некой друг лев. А, "царя" изсича горите и той изкарва некой лев. Преди, как беше? Боко охрана на "царя" и пак бартер, "царя" го прави глав. сек. на МВР. Разбират си се. Правят си бизнес с нашата държава на наш гръб. Или вече тяхната държава? Не знам?
  • 5 Azzzz

    14 0 Отговор
    цар Тиквоний подарява държавна собственост на цар Симеон Крадливий
  • 6 бббббб

    5 1 Отговор
    Само в БГ мафията си има държава.
  • 7 Един

    5 0 Отговор
    НЕ СЕ НАЯДЕ!
    ДА МУ ПРЕСЕДНЕ ДАНО!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    0 0 Отговор
    Царчето е болен на тема хазарт,пропилява милиони в казина