Last news in Fakti

4 Декември, 2017 09:37 1 675 0

Възстановяването на пазара може и да не се случи

  • сингапур-
  • имоти-
  • цени-
  • население
Възстановяването на пазара може и да не се случи - 1
Снимка: Shutterstock

Ръстът в предложенията на имоти и спадът на броя на населението в Сингапур могат да забавят ръста на цените на имотите е мнението на анализатори от Централната банка на страната. В близките година-две на пазара ще излязат нови 20 000 жилищни единици сочат данните на Валутното управление на Сингапур, посочени в годишен доклад за финансовата стабилност на страната.

"В средносрочен план тези проекти ще бъдат завършени, което ще запълни фонда от частни жилища. Ако това не отговори на търсенето новите обекти ще бъдат допълнени към съществуващите" се посочва в доклада. Властите ще продължат де следят развитието на пазара и при необходимост ще предприемат необходимите мерки за стабилизирането му.

Цените на имотите в Сингапур започнаха да се възстановяват през тази година след тригодишен период на спад. Причината на поевтиняване беше намаляване броя на населението. За последните пет години той е 1.1% на година. От тази гл.т. остава въпросът дали броят на потенциалните купувачи ще може да усвои предложенията на пазара.

Сегментът на наеми също остава слаб, отчитат от Валутното управление на Сингапур. Относително висок се запазва процентът на вакантните имоти – 8.4%. Това е исторически връх като се има предвид, че последното десетилетие средният процент на свободни жилища е бил 6.5%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА