Last news in Fakti

6 Декември, 2017 15:03 2 612 11

Със 17% по-малко продажби в Израел

  • израел-
  • жилища-
  • сделки
Със 17% по-малко продажби в Израел - 1
Снимка: Shutterstock

Със 17% по-малко жилища са били продадени в Израел през третото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на миналата, сочат данните на Министерството на финансите. Тенденцията към спад в продажбите продължава вече година.

В периода юли-септември са били сключени 23 700 броя сделки. По този начин са достигнати нивата от средата на 2011 г. и началото на 2012-а. Въпреки, че в доклада на Министерството на финансите не се споменава за движението на цените, то безспорно съществува пряка връзка между интензивността на продажби и движението на цената на квадратен метър жилищна площ. В период на поевтиняване броят на сделките намалява и обратното. Разбира се, съществуват и редица допълнителни фактори, отчитат специалисти.

Намаляването на броя сделки за по-дълъг период от време несъмнено ще окаже влияние и на цените.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    11 2 Отговор
    Не знам в Израел но в България има имотен балон.
    Банките с техните отрицателни лихви ,брокерите на недвижими имоти и строителните фирми надуха нов ценови балон при имотите.
    Цените в София са нереално високи и спекулативно раздути.

    Коментиран от #2

  • 2 statistikus

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Не е срамно да си признаеш, че нищо не знаеш Ванка. Браво ! Това се отнася особено за балона в София. Тепърва цените започват да растат :-) Любимите ми цифри - Тел Авив
    Price per Square Meter to Buy Apartment 13180.81 € Внимавай да не се уплашиш от броя на цифрите :-)

    Коментиран от #3, #5

  • 3 7777777

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "statistikus":

    statistikus, гладно ли ти е? Как е без сделки?

    Коментиран от #4

  • 4 statistikus

    0 5 Отговор

    До коментар #3 от "7777777":

    Моля те не Убиждай. Все пак макар от няколко опита имам завършен трети клас , така че няма как да съм брокер сори :-)
  • 5 Иван

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "statistikus":

    Колко ще поскъпнат още ?
    Ще станат като в Копенхаген нали,само дето като ходиш.по тротоара в София се спъваш в плочките и газиш в калта ....
    Блаженни са вярващите...
    Страшното идва когато бай Ганьо иска за панелката двустайка пари като за къща с басей в Северна Америка .
    Така че най доброто предстои...прав си

    Коментиран от #6, #7

  • 6 statistikus

    1 5 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Ванка, имаш нет потърси и се запознай как са цифрите по света. Лесно е ! Къща с басейн в Щатите на еквивалентно място като София под милион няма и на картинка. Виж в някое гето може и да има. Ако това е целта можеш да си купиш същото и тук във Факултета или Филиповци почти без пари. Да София е зле спрямо столиците на Западна Европа...много зле, но се подобрява бавно и цените са 5-10 пъти по-ниски /Копенхаген и Дания са от любимите ми но 5700 евро квадрата средно/, съответно и данъците толкова. За каквото и колкото си платил това получаваш ! Но можем да се сравняваме със съседите които са мърльовци като нас например Белград - по-зле от София , но цените двойни. Хайде да вдигнем данъците 10 пъти и ще има пари да се оправят тротоарите. Но да не се окаже че не искате да ги плащате ? Свърши комунизма без пари не става никъде и нищо и системата друг да плати аз да го ползвам все по-трудно ще върви. Иначе като пишман инвеститор следя всичко от близо и мисля само нагоре в дългосрочен план. Мнозинството понеже или нямат достатъчно пари или искат всичко да им е безплатно чакат да паднели цените...Техен избор да чакат

    Коментиран от #8

  • 7 статистикус

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    само да добавя около моя имот кал НЯМА и тротоарите са ок. Има и градинки и всичко необходимо наблизо. Това че някои се бутат по ливади и вади си е личен избор. Пак каквото плащаш това получаваш

    Коментиран от #9

  • 8 Имота

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "statistikus":

    Чета ти за 2-ри път глупостите.Престани да сравняваш Прага,Париж и т.н.Купил си някъв скапан имот 3 стаен с две спални по 13кв.м хол с кухня 22кв.м., кенеф, баня с кенеф и 3 тераси.Пляснал си му мебели от Виденов,паркетче,столчета и маса от на баба времето,климатици мидея и.т.н.Купил си го преди време за 65-70000€ И толкова му трепериш и си мислиш ,че е супер имот и все се молиш и вярваш,че утре като се събудиш ще можеш да го продадеш за 150 000€.Да ама не мой човек това е само в твоята глава и на други подобни на теб мислещи хора.С имот толкова брутално можеш да се набуташ,че като ходиш към банката да влизаш със свалени гащи и надупен.Ей такива като теб надуват балона,но аз започвам да виждам спадане на тоз балон и нещата ще си дойдат на място.От 4 години си търся хубав качествен и кадърно оразмерен имот в Пловдив и такова животно няма,или ако има ще е на къра.Всеки ден проверявам обявите и виждам как надути имоти стоят по-една година на пазара и как Ей такива собственици като теб им намалят цените по-няколко пъти.Бюджета ми е до 170 000€ за апартамент 140-160кв.м.плащам в кеш като за гараж давам още 10-15000€ Които има хубав имот на хубаво мяст в красива бутикова коп.не продава.На пазара има само шкарто,талаш,скусения,тъпотий,тераси по-големи от имота.Хубавите имоти винаги са били скъпи и ще бъдат.Но те са рядкост.

    Коментиран от #10, #11

  • 9 бисери

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "статистикус":

    Гладен брокер високи цени на коптори сънува.
  • 10 статистикус

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Имота":

    Имоте, ти потвърди в поста си почти всичко написано от мен преди. НЯМА предлагана на качествени имоти в София за Пловдив не знам не съм се интересувал никога. И затова цената расте яко и ще расте /геритажето е 2000 евро разпродаден, при арт са над 2 стигат до 3к квадрата/ Вече за 1000 евро квадрата няма как качествен имот на добро място сори. А сравненията ги правя защото е пародийно някой спестил 20К да ми сравнява село на 100км от Прага с топ място в София. Круши с коне не се сравняват ! Може селото в Чехия да е по-добро устроено и т.н. но не е на еквивалентното място точка. Сравнявай наше село с центъра на Прага - знам страхотни такива където къща струва 5000 лева. И без да се обиждаш с математиката си зле /как си ги изкарал тези пари чудо/ Никога в последните 15 години ДОБЪР имот и КАЧЕСТВЕНО построен на добро място в София не е струвал 600-700 евро квадрата - трябва джакпот да си уцелил за целта. И ако съм купил такова колко ще ми е акъла да го продам на двойна цена след като съм убеден че цената ще расте ? А ако ми е единствен и нямам друго след като съм тъпак и го продам къде ще живея ? Относно Виденов добър бизнес явно го разбираш щом цитираш мястото :-) обаче дали не е наивно да мислиш, че някой който е имал възможността да придобие ценен имот ще похарчи половин % от стойността му да го обзаведе и направи ? Доста повърхностно мислене...Потвърждение на това е очакваната цена за гаража /10-15/ - моят такъв струва 30К в момента...Кредити нямам така
  • 11 статистикус

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Имота":

    Кредити нямам така че банките не ме интересуват и няма за какво да им се навеждам, но по статистика има 200 000 депозита в банки над 50 000 лева + бурканбанк при 20 000 сделки годишно в София , така че твоите 170К евро не се НИЩО уникално, за да можеш да купиш търсеният уникален апартамент. При днешният курс само аз имам няколко познати милионери /фермери и инвеститори/ от биткойн за информация...Къде ли ще ги похарчат и дали няма да надуят цените на имотите още ?