Last news in Fakti

9 Декември, 2017 16:49 7 247 7

Новите къщи на Хитрино

  • хитрино

Близо година след взрива на влак в района на гара Хитрино, в резултат, на който десетки души останаха без покрив над главата си, вече са готови и първите къщи. Нови домове имат тези, които се намират в непосредствена близост до жп линията. Къщите са със съвременна архитектура.

Външната облицовката е с винилови плоскости. Материалът е с топлоизолационна, хидроизолационна и шумоизолационна система и замества традиционните мазилки при облицовка на нови сгради и /или реконструкция на стари. Плоскостите се поставят лесно и не се нуждаят от допълнителна поддръжка след монтирането им.

Други 37 къщи са ремонтирани, а за 15 предстои да бъдат сключени договори за строителство. „Ако някой си е мислил, че в рамките на седем, осем, девет месеца ще заличим всичко и няма да има следа от инцидента в Хитрино, мисля, че с подобни ситуации не се е занимавал. Ние, като екип, от Обществения и Общинския съвет, имаме амбицията това, което правим за възстановяването на Хитрино, да бъде като показно за страната как се излиза от подобна тежка ситуация", каза кметът Нуридин Исмаил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мачу пикчу

    16 4 Отговор
    Имат късмет че, ББ ловува там....
  • 2 Гостенин

    20 0 Отговор
    Май заличихте виновните.
  • 3 ние

    4 0 Отговор
    знаем,че кметът показно изкупи кравите на село Горна Росица.....ще следя ситуацията!!!
  • 4 гост

    29 2 Отговор
    Не разбирам защо това се прави? Първо, инцидентът е станал заради частна компания, която трябва да посрещне разходите за подобно нещо. Второ, ако има застраховка, тогава застраховател трябва да посрещне разходите и да си търси парите от виновника. Трето, защо въобще да се строят къщи, ако не са имали застраховка тогава по всички налични закони те губят имота си безвъзвратно, може да получат някаква малка субсидия, дарения, социален дом, социални помощи, но дотам.
    Тук се отпускат някакви милиони, по телевизии се правят благотворителни кампании, за да може някакви строителни фирми после да направят къщи за стотици хиляди с тези пари, а това, че може да се заравни мястото там и да се преместят всички хора в други къщи на една малка част от стойността на всичко това никой не го предлага и не го мисли. Аз не съм съгласен моите данъци да отидат за нечия къща, а аз самия да не мога да си позволя къща. Не е нормално съседни къщи в селото или в съседни села да се продават за по 10-12х.лв, а за възстановяване/изграждане на само една нова да се дават стотици хиляди. Има много нуждаещи се хора, които действително се борят за оцеляване, а не за нови и модерни къщи. Напротив, това е пример за нещо много неразумно кмете.
  • 5 Марги

    5 2 Отговор
    Питайте хитреца Григоров, шефа на БЧК където се краде здраво!!!
  • 6 данъкоплатеца

    1 0 Отговор
    Ами, много ясно, пак плащаме НИЕ, данъкоплатците. Частната фирма, на която бяха цистерните, явно няма застраховка и е фирма на някой батко в управлението на държавата или на някой олигарх, който дърпа конците на полициците.
    Убиташка държава, как съществува все още не ми е ясно.

    Коментиран от #7

  • 7 Ивайло Петров

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "данъкоплатеца":

    ...съществува благодарение на убитаците в нея,дето си траят покорно.....