Last news in Fakti

15 Декември, 2017 17:37 4 842 2

Милениумите харчат милиони долари за наем на жилища

  • великобритания-
  • поколение-
  • милениум-
  • наем
Милениумите харчат милиони долари за наем на жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 41% от поколението на милениумите във Великобритания нямат възможност да си купят жилище. На острова има т.нар. „пожизнени наематели”. Очаква се именно това поколение да похарчи 1.5 млн. USD при среден месечен наем от 1610 USD. В сметката обаче не влиза Лондон. В британската столица родените след 2000-та година, които живеят под наем, ще похарчат през 2018 г. пари за наем в размер на 3.5 млн. USD. Причината е, че там средният месечен наем е 2510 USD. Най-евтино ще излезе да се живее под наем в североизточната част на Великобритания. Там средният месечен наем е 740 USD.

По данни на платформата Landbay, повечето милениуми, които си купуват жилище го правят около 32-годишната си възраст. Ако се приеме, че са започнали да живеят под наем, когато са били на 21 години и не живеят в Лондон, то до 32-годишнатата им, когато си купят жилище, ще похарчат 150 000 USD за наем. За жителите на столицата сумата набъбва до 367 000 USD.

Покупката на жилище е трудна задача не само за хората от поколението на милениумите, но и за останалите възрастови групи. Причината е, че цената на имотите превишава 15 пъти средния годишен доход на лондончани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    22 2 Отговор
    Как бе, нали на запад било рай. Заплатите били 10 пъти по-високи, бедни нямало, всички живеели в благоденствие. Поне това разправят някои българи, които нямат никакъв досег с живота на запад и идеализират западния начин на живот.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.