Last news in Fakti

20 Декември, 2017 11:08 12 156 5

Подаряват къщи в италиански град

  • италия-
  • круколи-
  • къщи-
  • подарък

Властите на италианското градче Круколи обявиха, че ще подарят няколко къщи на всички нуждаещи се. С подобен ход те се надяват да подобрят демографската ситуация в региона. Единственото, което трябва да направят желаещите да се преместят да живеят в Круколи, е да попълнят формуляр на сайта на населеното място. Изискването е кандидатите да са граждани на страна членка на Европейския Съюз.

В Круколи живеят близо 4000 души. В даден момент местното население е започнало масово да напуска региона, като е изоставило къщите си. Местните власти не скриват, че имотите, които подаряват, са в доста лошо състояние и се нуждаят от основен ремонт. Също така тези, които получат имот, се задължават да го ремонтират в кратки срокове. Новите собственици трябва да предоставят и капаро на общината в размер на 5000 EUR и парите няма да бъдат върнати, ако имотът не бъде приведен в добро състояние.

Основният плюс за новите собственици е, че ще имат къща на брега на морето.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ромлянин

    7 1 Отговор
    Очаквайте Неочакваното
  • 2 Азазил

    4 3 Отговор
    При положение, че според Google map селото е на около 5 км. от брега, къде ще да е тази къща?!

    Коментиран от #4

  • 3 Дон Тони

    20 2 Отговор
    На запад материала живее в гетата, защото изисканите хора са построили с ум и работа хубави квартали, у нас КОМУНИЗМЪТ взе имотите на хората и ги вкара в панелки РАМО ДО РАМО с материала - резултата е на лице - материла не се очовечи обаче господата и дамите станаха маймуни
  • 4 Ангел

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Азазил":

    След като си ползвал Google map, защо задаваш тъпи въпроси, а не разгледаш града? На снимката се вижда достатъчна част от името на улицата. Адреса е Corso Della Libertà, 38
  • 5 ДДД

    3 0 Отговор
    и на камен бряг къщите са на 200 метра от морето
    а да и 50 над него
    и няма определен етнос
    евреи ли бяха татари ли не се сещам
    ама не се харчат много къщите