Last news in Fakti

4 Януари, 2018 21:37 4 890 14

Санирането прокапа за пореден път (СНИМКИ)

  • саниране-
  • блок-
  • бургас

Наводнени апартаменти, разкъсани тапети, разрушени подови настилки и мухъл - това се случва с апартаментите в блок №9 в бургаския квартал „Изгрев”, който се санира. Обновяването на 8-етажния блок започнало в края на септември, като ремонтът стартирал от покрива с идеята да приключи до началото на декември, съобщава Нова Телевизия. Работниците започнали работа, премахнали изолацията на покрива и оставали блока така.

Най-пострадали са апартаментите на последните етажи: разлепени тапети, наводнени килими, подути шкафове. Хората обясняват, че от месеци живеят като че всеки момент ще се изнасят.

Пострадали са не само горните етажи, но и по-долните. Само два от осемте входа в момента са обградени от скеле. „Живея на третия етаж. Тече при всеки дъжд. Обещаха ни, че ще работят по празниците, но никой не дойде. Нито един от входовете не е готов”, каза един от живеещите в блок №9.

От общината са категорични, че ще има сериозни глоби, но фирмата може да бъде сменена едва след изтичане на срока за саниране. Ако, както до момента няма необходимата организация, общината ще възложи на друга фирма, обясняват от там.

Посещение направили и представители от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Те обещали да предприемат мерки. Строителите обаче ги няма, а хората не вярват, че някой ще им помогне. „Наясно сме с проблема, който имаме в този блок, и с неколкократните наводнявания на последните етажи. Направили сме протоколи за щети. Съгласно договора, строителят има ангажимента да отстрани щетите за негова сметка, за което ние ще следим. Хората ще бъдат обезщетени с ремонт на жилищата, в зависимост от това какви са щетите”, обеща инж. Веселина Цекова, представител на общината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добри Д

    5 13 Отговор
    Вие май не сте пропускали статия за проблемен саниран блок ? Сега сигурно ще започнете с гафовете покрай европредседателството

    Коментиран от #3

  • 2 СОКОЛА

    26 1 Отговор
    По важно "герб-оод" да откраднат парите / данъкоплатец + вноска към ЕС - Европроекти = ГЕРБ
  • 3 Както обикновено се случва

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Добри Д":

    Сега им е време да пишат , до като блоковете още не са толкова много, щото след няколко години няма да сварват да пишат за всеки такъв блок.
  • 4 анализатор

    14 2 Отговор
    СПРЕТЕ БЕЗУМНОТО САНИРАНЕ ЗА СМЕТКА НА ВСИЧКИ ДАНЪКОПЛАТЦИ
  • 5 някой си

    6 1 Отговор
    то идеята на тази глупост е да вземат парите така де а дали ще стане както трябва е оделен въпрос който надали ги боли тези дето го прават това саниране ако изобщо имат идея как се санира
  • 6 Вяра

    3 0 Отговор
    У нас е същата работа, не вярвам да се оправи
  • 7 onq s konq

    3 2 Отговор
    Имам преки наблюдения от санирането на долепения до нашия почти идентичен блок.Срокът на изпълнение беше 42 дни по договор,работиха 2 отделни бригади-турци и българи,като едните оправяха покрива,другите-стените и прозорците.Всичко НОВО-ОТ ДО:Керемиди,греди и шипки под тях,прозорци ПВС пакети-тотално,врата на блока-ПВЦ,улуци-хоризонт и вертикални,стиропор за стените-2 пъти по-дебел от нашия,боядисване цялостно,дори ПВЦ прозорци на мазите и ПВЦ входна врата на блока.Като теглех чертата-излиза по около 5 хил. лв на семейство ПОДАРЪК ОТ ДЪРЖАВАТА без да дадат и стотинка.Но...в един момент се стигна и до кавга са "майсторите" по средата на строителството,защото хитрите бачкери НЕ СПАЗВАТ подробно описаната в плана технология и "икономиснат" разни замазки, и др,като по тоя начин хем работят по-малко,хем пестят изписаните материали,които в последствие отмъкват с колите си в края на деня за да ги ползват при следващ техен си частен обект.Затова и беше извикана отговорничката от общината,която след запознаване с проблема обясни на 2-та бригадири че ако не оправят нещата както трябва,няма да видят и стотинка.Е оправиха ги,но ТРЯБВА КОНТРОЛ ОТ СТРАНА НА КООПЕРАТОРИТЕ,а не да се подпишат предварително на документите за извършената работа.
  • 8 Вяра

    1 0 Отговор
    С контрол от страна на кооператорите ли. Такива обиди изтърпяха горките от страна на безработни, погалени и станали толкова важни за рабтодателя, бавели им били работата.
  • 9 пп76

    3 1 Отговор
    Важно е пачките към сикаджията да вървят стабилно.
  • 10 Юбряяяяяя

    2 2 Отговор
    И добре сиктернирах един запасен полковник писал се агитатор за санирането. Платих като поп 3500 и сега някой отнове ще вземе пари от мое име а и още от моя джоб. Онзи ден минах покрай един такъв блок и видях с очети си че на 5 метра от него трева и дръвчета нява да живнат следващите 3 години... ОТВРАТ!
  • 11 georgi

    2 1 Отговор
    Българите са прости хора, дребни, злобни, лицемери. До сега са живяли в апартаментите си без да обръщат внимание на течове, покриви, общи части и т.н. сега плюят че на готово им санират без пари. Прасето се е научило да живее в мизерията и мръсотията но сега са много ощетени едва ли не. Простаци, вижте само в какво състояние е всичко което в момента се санира преди започването му. Гиведа.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Стар кадър

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "georgi":

    Блоковете са текли и преди санирането , само че след като минеха 20-25 години .Обикновено толкова издържаха от нови ,преди да протекат. Сега текват от самото начало с тенденция ,да се увеличават течовете с времето. И тази топлоизолация влошава нещата , защото се получава ефекта на запечатаната влага , която дори не може да изсъхне с години. Или както сега е модерно да се шегуват ,преди блоковете течаха до петият етаж ,сега текът до вторият.
  • 13 Майстор

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "georgi":

    Жорко, строителство не значи само да има лъскава фасада, след няколко години ,става петниста хиена и пада.
  • 14 До Гойко

    0 0 Отговор
    Мойта къща на село ще я санирате ли.........