Last news in Fakti

9 Януари, 2018 16:16 3 428 2

Най-добрите градове за покупка на жилище

  • инвестиции-
  • градове-
  • привличане
Най-добрите градове за покупка на жилище - 1
Снимка: Shutterstock

Берлин, Копенхаген и Франкфурт образуват ТОП 3 на градовете, в които е най-изгодно да се купуват жилища през Новата година. Класацията Emerging Trends in Real Estate Europe 2018 е съставена от Urban Land Institute (ULI) and PwC. Повечето градове, които влизат в нея са германски, но това не буди изненада у анализаторите. Берлин е най-предпочитаното място за инвестиция от страна на предприемачи в Европа. Франкфурт е на втора позиция, благодарение на факта, че голяма част от бизнеса от Лондон иска да се премести във финансовата столица на ФРГ. Вече няколко големи международни банки са заявили, че местят централите си там.

Що се отнася до Копенхаген, там еднакво активни са местните и чуждестранни предприемачи. Допълнителен плюс е, че градът привлича все повече туристи. Това е и сред причините той да бъде признат за един от най-добрите по качество на живот.

За пръв път, откакто се води класацията, в ТОП 10 влиза Люксембург. Този малък пазар привлича все повече внимание благодарение на благоприятната бизнес среда.

Амстердам и Дъблин също спечелиха от Брекзит. Двата града са притегателен център в момента за банковия сектор и финансовите институции. Там те вече прехвърлят сътрудници. Привличат с високо качество на живот и отлична репутация.

ТОП 10 на най-добрите градове за инвестиции

град
1 Берлин
2 Копенхаген
3 Франкфурт
4 Мюнхен
5 Мадрид
6 Хамбург
7 Дъблин
8 Стокхолм
9 Люксембург
10 Амстердам


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111

    0 1 Отговор
    Абе шопия, къде е в тая класация?
  • 2 Радой

    2 0 Отговор
    Стрина Пена па каза ,че кака Кури всека вечер проституира на Лъвов мост !