Last news in Fakti

11 Януари, 2018 06:21 3 618 1

Известен зимен курорт въведе биткоин

  • швейцария-
  • биткоин-
  • виртуална валута-
  • криптовалута-
  • сен мориц
Известен зимен курорт въведе биткоин - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 10% от швейцарците биха вложили пари в криптовалута през 2018 г., сочи проучване на компанията Compairs. На фона на тази повишена заинтересованост към виртуалната валута все повече търговци започват да я въвеждат като разплащателно средство. Това се отнася и за пазара на недвижими имоти и в частност за зимния ваканционен курорт Сен Мориц, който се стреми да е в крак със съвременните технологични тенденции. Предприемачите от другите зимни курорти са по-предпазливи и заявяват че ще изчакат стабилизирането на валутата и тогава ще пристъпят към нейното въвеждане.

Друга причина именно в Сен Мориц да бъде въведена криптовалутата е, че през януари там ще бъде проведена конференция, на която ще бъде обсъдена темата за перспективите и въпросът за инвестиции в криптовалута.

За Швейцария биткоин се явява иновация. Към момента с тази виртуална валута могат да се реализират плащания в 200 учреждения. Биткоин може да бъде купуван на автомати или обменян срещу швейцарски франкове на терминалите на Bitcoin Suisse.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Карамазовеца

    6 2 Отговор
    Депутатите от БСП сигурно са много навътре в темата ? Предполагам че са инсталирали вече няколко халета с ултра-модерни компютри за копаене на биткойни, навремето кога инсталираха фотомовтаиците беха от най-модерните в Европа