Last news in Fakti

12 Януари, 2018 10:07 3 624 0

Британците купуват най-много имоти във Франция

  • франция-
  • британци-
  • чужденци-
  • покупка
Британците купуват най-много имоти във Франция - 1
Снимка: Shutterstock

За последните 10 години чужденците, които са купили най-много недвижими имоти във Франция са британците. Сега обаче те започват да губят позиции. През 2016 г. 32% от всички сделки с чужденци са били именно с граждани на Острова. На второ и трето място са италианците и белгийците, съответно с 14% и 12%. Най-малък интерес към френски имоти имат американците и ирландците – едва 2%.

Връщайки лентата назад, през 2007 г. 42% от всички чужденци, които са купували имоти във Франция са били от Великобритания. През

Г. техният процент обаче пада двойно – до 21%. Следва отново растеж и спад, докато се стига до ситуацията през 2016 г.

Изследване показва, че британците и скандинавците са склонни да инвестират в по-скъпи имоти, докато жителите на Англия се насочват към средния ценови сегмент. Обемът на придобитите от последните имоти се е увеличил от 9% през 2006 г. до 16% през 2016 г. През 2016-а средно 262 000 EUR са харчили британци за имоти във Франция, сочи проучване на BNP Paribas. Налице са съществени различия в цените в зависимост от региона, в който са придобивали имоти. Така например, в Ил дьо Франс британците са харчили средно по 797 000 EUR за имот, а региона на Оверн – едва 42 000 EUR.

Що се отнася до другите групи чужденци, то италианците, белгийците и швейцарците са предпочитали покупката на имоти в пограничните територии на Франция. Белгийците са купували имоти главно в северна Франция, италианците – в Алпите, а швейцарците – в горен Савой. Общият обем на продажбите на чужденци през 2017-а е 17 000 имота. От тях над 5000 са купени от британци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА