Last news in Fakti

15 Януари, 2018 15:47 15 888 32

Нова инвестиция за 20 млн. лв. във Велико Търново

  • kaufland-
  • велико търново-
  • инвестиция
Нова инвестиция за 20 млн. лв. във Велико Търново - 1
Снимка: М. Богданова ©

След като няколко години големите вериги хипермакрети не бяха активни в инвестициите си в нови обекти, през 2018-а ще бъде изграден един от най-големите магазини. Той е на компанията Kaufland. Местоположението е Велико Търново, а вложението е на стойност 20 млн. лв. В цената е включена и стойността на парцела и облагородяването му. Първа копка ще бъде направена през лятото на текущата година, а магазинът ще бъде пуснат в експлоатация през февруари 2019 г. Това е първият хипермаркет от веригата в града.

Върху парцела от 18.9 декара, който се намира на главния път между София и Варна, има недовършена сграда, в която е трябвало да се помещава хирургическият блок на болницата във Велико Търново. „Придобитият терен не беше в добро състояние. На него се беше образувало блато, имаше голям обем запуснати площи и неподдържана растителност, както и недостроена сграда. Предприехме всички необходими действия за облагородяване и теренът вече е готов за строителство", коментираха за „Капитал” от дружеството.

Новият хипермаркет, който е и първи от веригата в града, ще е със застроена площ от 6000 кв.м., а търговската площ – близо 3000 кв.м. Ще има 250 паркоместа. Инвеститорите заявяват, че обектът ще бъде изграден по най-новите стандарти за екологично и енергийноефективно строителство. Хипермаркетът ще разполага с комбинирано отопление и охлаждане, енергийноефективна хладилна инсталация и последно поколение LED осветление, посочват от веригата. Коридорите ще бъдат по-широки, а рафтовете – по-ниски. Очаква се да бъдат разкрити 150 работни места.

Това не е единственият магазин, който Kaufland ще построи през текущата година. Нов пети магазин се очаква да има и във Варна на ул. „Девня” в квартал „Одесос”. Началото на строежа ще започне през пролетта на 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tihia

    125 14 Отговор
    Кражбите в магазините от големите вериги възлизат на 0,15% от оборота им или 6,8 млн лева. Дали е инвестиция? Цените на продуктите са същите или по-високи от тези в Германия. Бръснат народа на сухо и ми обясняват за инвестиции. В Германия жените на касите се сменят на всеки 20 мин, а тук трябва да стоят прави по 8 часа. Държава няма отдавна. Хората си слагат капии върху земята, уж под формата на инвестиции! Четете Ботев, Вазов, Димов, хората са си казали всичко. Нищо ново не се случва, паметта е къса само!

    Коментиран от #3

  • 2 Крум Янкулов

    128 15 Отговор
    Браво да ви е честит фалита на местните търговци,и изнасянето на милиони левове от града всяка година.
    Аман от такива инвестиции...
  • 3 гост

    41 70 Отговор

    До коментар #1 от "Tihia":

    Българина е свикнал само да хленчи и да се оплаква, а и да плюва , некой карали те да пазаруваш там?

    Коментиран от #4

  • 4 Tihia

    48 22 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Не пазарувам и не хленча! Факти приятелю, факти! А ти германец ли го играеш..защото гледам, че правописът не ти е матерен !
  • 5 Глос

    45 15 Отговор
    Грешка!!! Най-голямата инвестиция в партийните каси е ремонта на НДК - 40 000 000 лева?!
  • 6 Гост

    46 10 Отговор
    Единственото добро е че ще има 150 нови работни места в област различна от столицата, за жалост пак е в сферата на услугите, а не в производството.

    Но по добре от нищо, нека има.

    Коментиран от #23

  • 7 hmhmhm

    15 0 Отговор
    всеки го интересува да печели няма лошо но да е възможно по-честно ако има въобще такава дума
  • 8 Мяу

    88 6 Отговор
    Инвестиция мойто лелче дето се опитваш да пишеш за икономика е, когато някой дойде и ти построи фабрика, обучи персонал и дава заплати поне 50% от тези в родината си и много над средната за местните хора т.е. издърпва местното население от блатото на третия свят. Инвестиция е и когато този фабрикантин инвестира и облагородява региона около фабриката си спонсорирайки местния спорт, култура и изкуство. Инвестиция е когато инвеститора се грижи за населението си и инвестира в неговото бъдеще. В България след 90-та година инвестиции няма. Има дива кражба и дива експлоатация. Кауфланд е последното нещо, което можеш да наречеш инвестиция за населението. Той е инвестиция за собственика дето ще изсмуква милиони неблагаеми в по-голямата си част, чрез офшорки от държавата. Да не говорим, че заплатите в Кауфланд са смешни и напълно отговарят на епитета "колонизатор". ЕРП-тата и хипермаркетите са най-големите износители на суха пара от държавата без реално да са вложили нищо в нея. Държава дето счита това за инвестиция е бананова и от третия свят.

    Коментиран от #15, #18

  • 9 Тодор

    14 2 Отговор
    ЕЕЕ,само да не си умра от радост
  • 10 Тодор

    24 2 Отговор
    Ще има кой да клатурка производителите.
  • 11 Бай Кольо

    44 1 Отговор
    В една смотана Гърция всички тези големи чужди вериги са извън градовете.Така се подкрепят дребните местни търговци, но няма страшно у нас всички собственици на малки хр. магазинчета ще станат работници / роби / в тези големи ЧУЖДИ вериги......
  • 12 ИРАКЛИ

    6 21 Отговор
    Най-доброто на КАУФЛАНД е обескостения джулан !Много евтино! и изворната вода и тя много евтино !....Аз съм много доволен!
  • 13 Левче

    27 4 Отговор
    Екстра ,заплата 400 лв от поделник до петък,налазвайте.
  • 14 Бау

    12 23 Отговор
    Аман от драскачи, Ако не бяха Кауфланд Лидл и др, европейски магазини много щяха да ни повтарят -за бога братя не купувайте,Заплатите са им добри,а някой да знае какъв грозен терен беше тоя?
  • 15 123

    7 17 Отговор

    До коментар #8 от "Мяу":

    Абе Бау, я пак прочети бумагите относно значението на инвестицията. Нещо май си спал в часовете и бъркаш термина със социална политика и отговорност на големите работодатели. И заплатите не са толкова ниски както ги описват тук. Естествено, ако си свикнал да лежиш по цял ден и нищо да не правиш, то всяка една сума ще ти е ниска.
  • 16 Гол тупан

    3 3 Отговор
    Кауфлант минава под шапката на Лидъл от догодина.така се чува....
  • 17 Голчо

    14 1 Отговор
    Друга някоя "голяма" инвестиция да чакаме ли през 2019?
  • 18 И.ка

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "Мяу":

    Браво ,точно така !
    ,
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 НЕразбирач

    9 1 Отговор
    Нека АЗ да ви кажа на всички: Преди месеци бях чел хвалебствията на тъпия кмет на Велико Търново, който увещаваше, че "до Великден" (2018) щял да отвори врати! И ся к'во?!
    Колкото до статията - НЕ Е баш на пътя София-Варна И НЕ "има недовършена сграда", а ИМАШЕ - тъпунгери! Идете проверете или позвънете на някой, преди да пишете тъпотии!
    Оттук следва въпроса: "След като половин година събаряха сградата и т.н. "копки" правиха - какво според вас е "първа копка", те досега без разрешение за строеж ли действаха, незаконно? (не визирам разчистването на терена)
  • 21 Друг Гост

    20 4 Отговор
    То реално погледнато малките магазини си ни бръснат още повече защото на места надценката се е двойна и тройна. И повечето сами са виновни за фалита си. Вярно всеки иска да забогатее за 2 дена ама не става така работата.
  • 22 Гого

    7 1 Отговор
    Това са мъртви инвестиции няма производство съответно няма износ само вносни на стоки ще се продават!
  • 23 Е да де!

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    А замисляш ли се колко малки магазинчета фалираха заради големите магазини ,които трябваше да са извън населено място!?хората работеха за себе си а сега за чуждите фирми които изнасят парите с куфарчета навън!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Различен

    11 4 Отговор
    Поредното ограбване на държавата. И псевдо работни места. Работа по 14 часа на ден, за минимална заплата! Но е инвеститор!
    Всеки българин сложил глава в торбата и създал нещо не е инвеститор. Инвеститори са чуждестранните цървули, дошли в България да я ограбват!
    Търново да се готви за тотално обезлюдяване, за празни магазини по главната, за магазини с дрехи втора употреба и за китайски магазини, за боклуци по един лев. Това го чака. Примери много, например Русе!
  • 26 ТМВ

    6 1 Отговор
    Ммм,да още милиони за бедните германски пенсионери...!!
  • 27 Sliven

    7 0 Отговор
    А защо на персонала им дават такива заплати..?! Отговора е прост,защото мениджърите демек началниците са местни ганьовци!! Швабите искат от тях големи печалби другото не ги интересува,след като закона го позволява!! При тях такива номера не минават! С една дума експлоатация...! Жалко,много жалко!!
  • 28 БОКО

    4 1 Отговор
    Това е кражба от (простоватия) народ под формата на инвестиция!
  • 29 125634

    6 0 Отговор
    Поредния работодател даващ 550лв. За 10ч. Дневно и на 6 дневна работна седмица. Да ви е честито
  • 30 ТИКВОЧА

    5 0 Отговор
    ПРОСТ НАРОД ОСТАНАЛОТО ГО ЗНАЕТЕ.
  • 31 Ивет

    3 0 Отговор
    Хубаво и евтино не саществува Не пазарувайте от там.
  • 32 34д

    3 0 Отговор
    На простия и беден народ му дай вериги,кой е виновен...ако толкова ги мразите защо са пълни с хора,които броят стотинки,НЕ НАРОД А МЪРША