Last news in Fakti

16 Януари, 2018 06:21 20 465 10

Перфектната малка къща (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • контейнер-
  • къща-
  • дизайн

Всеки сам за себе си решава жилищния си проблем. Някои с години изплащат ипотечен заем, други се устройват в къщата на родителите си в провинцията, а трети проявяват невероятна креативност и превръщат в удобно жилище на пръв поглед невъзможни обекти. Малко са тези, на които ще им дойде на ум, че контейнер за пренасяне на товари може да бъде превърнат в отличен имот.

Влизайки в него човек попада в просторна стая. Подът е с ламиниран паркет, стените са боядисани в светли тонове, за да придават визуално повече пространство. Таваните също са доста високи.

В тази нестандартна къща има дори дневна, спалня и кухня. Алтернатива на прозорците са големите отвори за вкарване на стоката, издълбани в покрива.

В спалнята спокойно могат да се настанят двама души. В нея няма шкафове и табуретки – само най-необходимото. За да се уголеми визуално помещението са използвани огледала. Кухнята е решена в светло сини тонове, а подът – в жълтата гама В помещението има хладилник, електрическа печка с фурна и шкафове, които са така разположени, че да не заемат пространство. Може да звучи невероятно, на тази малка площ има баня и душ кабина.

Интересен е фактът, че преди време собственик на подобен имот го е обявил на търг с първоначална цена от 99 цента. Стойността на подобен имот е средно 50 000 USD.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бате Б

    36 4 Отговор
    Много хубава статия да се научи нашият материал, между които и Аз самият, как с малко средства и въобръжение може човек да живее хубаво. Все пак ако кисне в кръчмата няма как да го почуства
  • 2 Анонимен

    23 29 Отговор
    Поредната простотия на запада. Там като не им стигат средствата за покупка на имот тук не е така, защото при нас не е толкова скъпо. За контейнерчето мога да кажа че лятото ще е горещо а зимата студено.

    Коментиран от #3

  • 3 Христо

    20 9 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    То за това има топлоизолация бе!!!!

    Коментиран от #5

  • 4 Morgoth

    21 4 Отговор
    От край време подобни фургони се използват за жилища. Хора от последните наводнения все още живеят в такива. Може и да изглежда добре, но изолацията му е нулева - все едно си на полето. Този метал лятно време се нагрява и преди полунощ вътре не се влиза. Зимата пък трябва да хабиш неимоверно количество ток за да го затоплиш, а влагата директно се стича по стените. Така че нито студенстската квартира е замък (както я кръстихте на предната публикация), нито фургона е дом, това е само временен заместител при бедствия.
  • 5 Morgoth

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Христо":

    На този фургон таква определено липсва. И ще ти изпреваря въпроса - не няма вътрешна. Тя би стеснила още повече пространството и би събрала всичката влага между себе си и металните стени, след което ще хване мухал, ще се разсмърди и ще трябва да се махне.
  • 6 гост

    18 0 Отговор
    Има разлика от контейнер до контейнер. Това на снимката е хладилен контейнер за превоз на стоки през океаните. Те имат много добра изплация и точно затова се използват за живеене, не е заради компактната им форма. У нас тези, които ги раздават на бежанци и бедстващи нямат общо и са пълно хабене на средства и енергия. Аз съм работил в подобен контейнер и вътре е ужасно, особенно ако няма климатизация, какъвто беше моят случай.
  • 7 фарадей

    4 4 Отговор
    И все пак да се живее в такъв контейнер е крайно нездравословно ...особенно за сърцето ..което работи в тъй наречения фарадеев кафез---метален екран който силно намалява въздействието на земното магнитно поле от което сърцето има нужда ...при продължително живеене разбира се

    Коментиран от #8

  • 8 Да да

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "фарадей":

    Тия в панелките на 15-ия етаж по-добре ли са?

    Коментиран от #9

  • 9 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Да да":

    15-етажни панелки в България няма

    Коментиран от #10

  • 10 От 18етаж

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Има даже и с повече
    Отвори чичо гошо и се увери
    Бонус в гр.Добрич има поне 10 такива блока