Last news in Fakti

18 Януари, 2018 14:21 3 537 1

Ограничават хартиените документи по ЗУТ

  • зут-
  • промени-
  • документи-
  • хартия
Ограничават хартиените документи по ЗУТ - 1
Снимка: Shutterstock

Отпада изискването за представяне на някои официални удостоверителни документи на хартиен носител по Закона за устройство на територията (ЗУТ). Това са част от мерките на правителството за намаляване на административната тежест върху гражданите и бизнеса.

Конкретната промяна е предвидена в чл. 167 – да отпадне изискването при издаване от началника на ДНСК на удостоверение за извършване на дейностите по чл. 166, ал. 1, т. 1 от ЗУТ да се представя на хартиен носител документ за признаване на придобито висше образование в чуждестранни висши училища, издаван от Националния център за информация и документация. Удостоверението ще се набавя по служебен път.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕразбирач

    3 0 Отговор
    Това ли е? Голяяяяяма новина, голяяяяяма промяна, няма що!
    Ей тъй, да побутнат нещо по-съществено, дето касае повечко граждани?!