23 Януари, 2018 13:11 2 701 0

Светът, който ще вдъхновява строителите от 7 до 10 март в Интер Експо Център

  • иец-
  • строителство-
  • изложение

Вселената на изложението Българска строителна седмица съчетава идеи, качествени материали и най-новите технологии в сектора

Светът, който ще вдъхновява строителите от 7 до 10 март в Интер Експо Център - 1

Осъществяването на строителните и ремонтните дейности изисква последователност в няколко стъпки. Обикновено е нужен подходящ предварителен проект. Следващата стъпка, която често се превръща в предизвикателство, е неговото осъществяване. Веднага изникват въпросите – как и къде да бъдат намерени нужните машини, техника, материали и професионалистите, които да го изпълнят.

Правилните отговори и хора могат да бъдат открити на международното изложение Българска строителна седмица в столичния Интер Експо Център. То предоставя възможност за запознаване с най-модерните продукти, машини, подемни платформи, топло- и хидроизолации, мазилки и бои, термопанели и инструменти. Изложението, което ще се проведе от 7 до 10 март в Интер Експо Център за 18-и път, е своеобразна платформа, предоставяща възможност за представяне на иновациите и среща на бранша, заздравяване на търговските отношения с настоящите партньори в бизнеса и създаване на нови контакти с представители от страната и чужбина.

Домът е топъл и уютен

Като утвърдено изложение за енергийно ефективно, екологично и функционално строителство Българска строителна седмица даде много предложения за създаване на сигурен, топъл и уютен дом и на последното си издание. Сред представените продукти бяха самозалепващите ленти EternaBond, определяни като идеално хидроизолационно решение за ремонт на покриви. Многобройни бяха и решенията за покривни настилки, сред които иновативните метални керемиди ARAD.

За създаването на по-топъл под форумът, който събра над 200 компании от България, Германия, Италия, Чехия, Полша, Румъния, Турция, Гърция и Молдова, дава богат избор от интегрирани топлоизолационни и отоплителни системи, сред които е модерният икономичен модел на съвременното здравословно инфрачервено отопление – универсалното отоплително фолио HEAT PLUS.

„Умни“ и автоматизирани

Съвременното ежедневие е високотехнологично. Това изисква сградите да отговарят на забързания ни ритъм и многобройните задължения. За създаването на уют в съвременните условия на живот е нужно домът да е „умен“.

Едно от интригуващите решения за управление и автоматизация на сградите от последното издание на форума бе Shelly. Системата позволява да бъдат управлявани през смартфон и компютър електрическите уреди, осветлението и двупосочните мотори. Като практично нововъведение се откроиха и щорите „Alexa“, които могат да се управляват през смартфон, както и задвижването за вътрешни врати PortaMatic.

Родени от бъдещето

Българска строителна седмица вдъхновява посетителите, срещайки ги със сгради от „бъдещето“, сред които мобилната и автономна сграда Релакс Бокс. Предназначена за целогодишно ползване, тя е от контейнерен тип, а монтажът ѝ изисква едва един час!

Привържениците на лесните и сглобяеми сгради имаха възможност да се запознаят със системата „Капа“, даваща възможност за изграждане на сгради със свободна ширина 50 метра и височина 20 метра. Предложени бяха и екопанели, изградени от дърво и ръжена слама. Продуктът съхранява топлината през зимата и осигурява прохлада през лятото.

Разбира се, Българска строителна седмица дава възможност всеки професионален строител да открие инструментите, от които се нуждае. На последното издание бяха представени и подемните платформи, които могат да „растат“ до 400 метра. Като сериозни предимства се открояват по-бързото изграждане на конструкцията в сравнение със скелетата и възможността за нагласяване спрямо фасада. Представени бяха също интегрирани системи за подово отопление на обществени сгради и пространства, както и каучукови настилки за детски площадки, отличаващи се с удароустойчивите и шумоизолиращи качества, предпазващи от наранявания.

Строителството се нуждае от непрестанно вдъхновение. Това е мотото, което организаторите на Българска строителна седмица ще следват от 7 до 10 март в Интер Експо Център.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА