31 Януари, 2018 14:13 5 625 3

На търг продават голф клуб „Света София”

  • голф-
  • комплекс-
  • света софия-
  • гергов

Частен съдебен изпълнител е обявил за продажба на търг голф игрището край Елин Пелин, което трябваше да стане част от китайския мегакомплекс "Света София". Началната тръжна цена е 12 млн. лв. без ДДС. До разпродажбата на комплекса се стига, тъй като сегашният й собственик „България дивелопмънт холдингс лимитед” дължи 860 000 EUR на консултантската компания „Урбанико”. Справка в Търговския регистър показва, че компанията, поискала разпродажбата, има изпълнителен лист още от края на юли 2017 г.

Плановете предвиждаха голф съоръжението да бъде част от мегаполис на китайски предприемачи, чиято предварителна инвестиция възлиза на 1.5 млрд. EUR, припомня в-к „Капитал”. Реализирането на проекта се отлага вече няколко поредни години, като последната обявена дата за начало на строителните дейности е началото на 2018-а

Красимир Гергов продаде голф комплекса на китайския милионер Стивън Ло през 2014 г. Спряганата цена на транзакцията беше 10 млн. EUR, което е двойно по-малко от вложените средства за изграждане на комплекса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    8 3 Отговор
    Едва ли има човек, който да е повярвал, че този комплекс ще се реализира. Кой ще налее 1.5 милиарда в такова нещо. Там няма дори прокарана инфраструктура. Всяка година щяло следващата да се започне, а инвеститора дори ток и вода не е прекарал. Да не говорим, че такъв комплекс не му е мястото между тия две мизерни села. Да беше някъде по близо до полите на Витоша, а не на средата на земеделските земи на селяните там.

    Коментиран от #3

  • 2 ЩСФ

    8 1 Отговор
    За протокола : мъж на 46 години....
    Карам по спомени-преди около 20 години кмета на София не водеше ли японка на име Масако Оя или някакво подобно име да стори нещо подобно в Банкя или.................
  • 3 Белмондо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Комплексът е строен от едно от най-известните комунистически синчета - Красимир Гергов