Last news in Fakti

6 Февруари, 2018 16:31 7 886 3

Продадоха една от емблематичните за София сгради

  • офис-
  • сграда-
  • продажба-
  • софия-
  • московска

Офис сградата на столичната улица „Московска” 9, където под наем се намираше посолството на Великобритания, вече е с нов собственик. Компанията е българска и придоби имота от регистрираното в Ирландия дружество Avestus Capital Partners. ЦЕната на покупко-продажбата не се съобщава.

„Придобиването на Бизнес център „Московска” спада към т.нар. трофейни сделки, при които обект на продажба са имоти с емблематична локация, архитектура или история. Сградата привлича със знаковото си местоположение, което я прави подходяща за представителни офиси на финансови институции, адвокатски кантори, големи чужди компании”, казва Явор Костов, директор „Капиталови пазари“ в Cushman & Wakefield Forton.

Сградата беше завършена през 2001 г. Отдаваемата й офис площ е 4500 кв.м. разположени на 8 етажа плюс подземен паркинг. Вътрешното разпределение е от отворен тип с лице към бул. „Дондуков“ и ул. „Московска“. Плановете на инвеститора са свободните площи да бъдат реновирани и отдадени на първокласни наематели.

Докато през 2017 г. пазарът на бизнес имоти беше доминиран от сделки с търговски центрове, през последните месеци фокусът на инвеститорите се измества към офис площите. Сегментът привлича със стабилните наемни нива, ниския процент незаетост и възможностите за придобиване на първокласни имоти. Към момента средната доходност в офис сегмента е 7.75%, а средният наем на първокласна площ в центъра на София и край големите булеварди е между 12 и 14 EUR/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реститутка

    44 3 Отговор
    Продажбата на тази трофейна сграда поставя отново на дневен ред проблемът с един от нейните наематели, които може и да плаща наем на сградата, но неясно на какво основвание владее и пространството пред нея. Част от улица от Московска е оградена с бариери и достъпът на данакоплатците и столичани е ограничен в името на комфорта на наематели на част от сградата, забележете, не дори собственици. До кога ще търпим болните импрерски комплекси на един деградирал народ, където втори братовчеси се жанят, а посланник им тук е джендър?!
  • 2 Гост

    10 7 Отговор
    Защо не съобщите покупно-продажната цена на тази сграда? Не смеете, защото някой вътрешен човек е уреден да я купи без пари, нали?

    Коментиран от #3

  • 3 Kiro

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Не знам за какви пари.. но Черепа ги е намерил