9 Февруари, 2018 06:21 3 376 2

Олимпиадата даде мощен тласък на имотния пазар

  • олимпиада-
  • недвижими имоти-
  • южна корея
Олимпиадата даде мощен тласък на имотния пазар - 1
Снимки: XINHUA/БТА

Благодарение на Зимните олимпийски игри, които ще се проведат в Пьончан (Южна Корея), страната получи мощна финансова инжекция. Голяма част от 12 млрд. USD са вложени в жилищни обекти, хотелски комплекси, спортни обекти и подобряване на инфраструктурата. Възниква обаче въпросът дали развитието на пазара на недвижими имоти и на инфраструктурата ще е добре за четвъртата по големина азиатска икономика. Според някои, инвестициите не са „здравословни” и ще се отразят неблагоприятно върху „здравето” на местната икономика.

Разполагането на система за противоракетна отбрана на САЩ на територията на Южна Корея пропъди част от китайските туристи. В резултат половината хотелски легла останаха празни по информация на Корейската асоциация на хотелиерите. Това, от своя страна, накара предприемачите да не инвестират много в строителството на хотели за Олимпиадата. Причината е, че предприемачи от бранша считат подобна инвестиция за рискова.

Олимпиадата даде мощен тласък на имотния пазар

Част от проектите за Олимпиадата обаче са ориентирани към туризма, което несъмнено ще благоприятства развитието на икономиката за в бъдеще. Така например, инвестиционната компания Seohae Construction изгради луксозен хотел в Каннин, който се намира на 30 минути път с кола от Пьончан. Базата разполага с 1091 стаи. Подобни обекти се построиха и в Кануън и в самия Пьончан.

Най-доброто за сектора на недвижимите имоти е, че всички построени за спортното събитие апартаменти са продадени. Клиентите са предимно от местното население. Средната цена на имотите е 300 000 USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧГЪ

    1 0 Отговор
    Даже и името не града не можете да изпишете правилно.
  • 2 незнайко

    0 0 Отговор
    Плаче ми се като знам откъде са стартирали корейците в сравнение с нас ! Сега ние сме на тяхното място а те са много напред ! Имат конфликти в региона, но това не им пречи да се развиват ! НИЕ СМЕ ЗАГУБЕНО ПЛЕМЕ !!! Това е вследствие влиянието на турците, които винаги са ни дърпали назад ! Визирам турското население в БЪЛГАРИЯ .