Last news in Fakti

20 Февруари, 2018 16:33 2 818 1

Държавите с най-интензивно строителство

  • строителство-
  • ес-
  • eurostat-
  • данни
Държавите с най-интензивно строителство - 1
Снимка: М. Богданова ©

С 3.5% се е увеличило строителството в държавите от Европейския Съюз през 2017 г. спрямо 2016-а, сочат данните на Eurostat. Значителна част на ръста се дължи на факта, че повечето предприемачи са реализирали проекти в жилищната сфера. Тук най-силно увеличение има в държави като Румъния (4.5%), Франция (4.2%) и Унгария (3.9%), а най-голямо е понижението в Словакия (-5.5%), Испания (-4.4%) и България (-3.0%).

На годишна база се отчита ръст от 1.5% при започнатите жилищни сгради, а при тези въведени в експлоатация увеличението е 1.5%.

Тенденцията, която се наблюдава от края на миналата и началото на тази година е ръст в броя на издадените разрешителни за строеж. Пример за това са Кипър и Латвия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    2 0 Отговор
    Най-голямо било понижението на строителството в България? Това как се връзва с непрекъснато растящите цени на имотите? На това му се вика пазарна икономика по български.