22 Февруари, 2018 20:21 4 209 2

Свикват Съвета по геодезия, картография и кадастър

  • кадастър-
  • геодезия-
  • картография-
  • съвет
Свикват Съвета по геодезия, картография и кадастър - 1

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков свиква Съвета по геодезия, картография и кадастър. Информацията дойде след проведена днес среща между него и представители на неправителствените професионални организации в областта на геодезията и кадастъра – Камара на инженерите по геодезия, Камара на инженерите в инвестиционното проектиране – секция „ГПГ“, Съюз на геодезистите и земеустроителите в България и Асоциация на геодезическите фирми. На срещата присъства и ресорният заместник-министър инж. Валентин Йовев.

Необходимо е засилване на общите усилия на правителството и браншовите организации за устойчиво и прогнозируемо развитие на сектора, както и задълбочаване на сътрудничеството и взаимодействието между министерството и неправителствения сектор за успешно прилагане на европейските практики в тази сфера.

Основна задача на Съвета ще бъде разработването на проект на дългосрочна стратегия за устойчиво развитие на политиките в областта на геодезията, картографията и кадастъра.

Предвижда се в рамките на Съвета да бъдат обсъдени възможности за промени в Закона за кадастъра и имотния регистър с цел подобряване условията за развитие на бранша, улесняване на достъпа до административни услуги и повишаване на сигурността на данните в информационните системи на кадастъра и имотния регистър.

Съветът ще провежда ежемесечни срещи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 народ

    4 1 Отговор
    Тия неправителствени организации не са ли пак сороски?Тука има нещо съмнително!Да не се събудим пак с няква конвенция?

    Коментиран от #2

  • 2 Моамар

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "народ":

    Теа организации още от началото на прехода са били мутренски, лека-полека се изчистват откъм лош материал и навлизат хора в тях, за сега са 50/50