24 Март, 2018 11:39 8 621 16

Обрат! Софийската митрополия потвърди: Имаме договор с ”Инерком”

  • гинка върбакова-
  • софийска митрополия-
  • синод-
  • инерком-
  • имот-
  • наем

Не се потвърждава или отрича обаче информацията в медии, че става дума за договор за наем на занижени цени

Софийската митрополия потвърди официално, че има подписан предварителен договор с дружеството "Инерком" на Гинка Върбакова, която купува активите на ЧЕЗ.

Не се потвърждава или отрича обаче информацията в медии, че става дума за договор за наем на занижени цени на разположен в идеалния център на София имот на митрополията. Твърди се, че според договора, подписан от съпруга на Върбакова - Славчо Върбаков, "Инерком" трябва да получи помещения с обща площ 2774 кв. метра на цена 8,5 евро на квадрат на площад "Св. Неделя".

От съобщението обаче става ясно, че патриарх Неофит е бил в течение на деловите отношения с "Инерком", но е поверил подписването на договора на Браницкия епископ Григорий.

Няма да бъде подписан договор за наем между Светия синод и фирмата на Гинка Върбакова „Инерком“. Това заяви пред бТВ митрополит Антоний.

Патриарх Неофит е отказал да подпише договор за наем и споразумение с "Инерком" ЕООД, собственост на Гинка Върбакова.

Българската православна църква - Българска патриаршия, ръководена от Светия Синод като юридическо лице не е страна по Предварителен договор и споразумение от 22.12.2016 г. с "ИНЕРКОМ" ЕООД, поради което същият договор не е бил предмет на обсъждане и вземане на решение от страна на Светия Синод, каза митрополит Антоний.

Публикуваме го без редакторска намеса:

"По повод на обществен интерес в средствата за масово осведомяване относно делови отношения между Софийската света митрополия и „ИНЕРКОМ“ ЕООД заявяваме:

1. Българската православна църква - Българска патриаршия, ръководена от Светия Синод като юридическо лице не е страна по Предварителен договор и споразумение от 22.12.2016 г. с „ИНЕРКОМ“ ЕООД, поради което същият договор не е бил предмет на обсъждане и вземане на решение от страна на Светия Синод.

2. Страна по договора е Софийската света митрополия на БПЦ - БП като самостоятелно юридическо лице със свои органи на управление.

3. На 22.12.2016 г. е подписан предварителен договор за наем и споразумение по решение на Епархийския съвет на Софийската света митрополия, представлявана от Негово Светейшество Неофит, Митрополит Софийски и Патриарх Български, който е упълномощил за подписването му викарния си епископ Браницки епископ Григорий.

4. Предварителният договор и споразумение от 22.12.2016 г. с „ИНЕРКОМ“ ЕООД е изготвен и предложен на Епархийския съвет за обсъждане и приемане от адв. Мария Тодорова Тодорова от Софийската адвокатска колегия.

5. Епархийският съвет на Софийската света митрополия не е вземал решение за сключването на окончателен договор с „ИНЕРКОМ“ ЕООД.

6. Епархийският съвет на Софийската света митрополия, ръководен от Негово Светейшество Неофит, Митрополит Софийски и Патриарх Български, след консултации със специалисти е предприел действия за уреждане на деловите отношения с „ИНЕРКОМ“ ЕООД в интерес на Софийската света митрополия на БПЦ - БП."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госта

    35 1 Отговор
    Пак двойни игри, пак задкулисни договорки. И пак виновни са адвокати, семинаристи, анонимници. Предварителни договори за наем, които ще се договарят в интерес на БПЦ. Глупости, неграмотност, арогантност. Баста!
  • 2 Дядо поп

    16 21 Отговор
    Поколения глупаци са дарявали пари и имоти на църквата за да изкупят греховете си. Как ще ги стопанисва БПЦ си е нейна работа. Аре чао!
  • 3 киро

    31 0 Отговор
    Разбойници попове а ние даряваме.Няма ненаказано зло
  • 4 Разярен

    29 0 Отговор
    Народа тр да се вдигне отново, но този път да реже на месо. Няма връщане назад тр да изчистим паразита. Това не са българите ... да седят и да гледат безучастно. Времето ни притиска!
  • 5 хаха

    6 1 Отговор
    Как я публикувахте в 12.39, като сега е 12.35. Изпреварвате времето :)

    Коментиран от #6

  • 6 Госта

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "хаха":

    11,39, приятелю :)))
  • 7 Госта

    28 0 Отговор
    Всъщност Гинка е много успешен медиен проект. Гинка купува ЧЕЗ, Гинка взима на безценица имоти на БПЦ. Откакто я има Гинка, за обичайните злодеи не се говори. Гинка е чадър. А кой държи чадъра?
  • 8 Александър Невски

    20 2 Отговор
    Не е лошо да дадат и Александър Невски на Гинка и след това на Борисов, заедно със старата сграда на парламента и така Борисов ще може да ги бутне и да си насади горичка с магнолии в центъра, ако не поне един мол да спретне. Не знам каво да правим с италианското и австрийското посолство. Много пречат. Сега е момента и патриарха да освободи това място.
  • 9 Гинка

    14 2 Отговор
    Ние сме сикаджии и баш мутрата е с нас.
  • 10 Член

    9 4 Отговор
    Еххх как искам някой да бутне всички църкви и джамии и там подобни простотии.Тия гадове са дръпнали такава ръчна на човечеството,че нямам думи.
  • 11 Член

    8 4 Отговор
    Еххх как искам някой да бутне всички църкви и джамии и там подобни простотии.Тия гадове са дръпнали такава ръчна на човечеството,че нямам думи.
  • 12 Гост

    17 0 Отговор
    Само далавери и кражби. Ужас. Във всяка една сфера на всяко ниво. Потрес. Нямам думи. Няма оправия.
  • 13 Валя

    12 2 Отговор
    БПЦ да започне да слага касови апарати по храмовете щом върти търговия,както и започне да си плаща данъците,нали законите са за всички
  • 14 Боцмана

    15 1 Отговор
    В каква държава живеем бе хора !!!!!
    Аз ли съм луд или всички сме прости , че си мълчим за тези игри ?
  • 15 МММ

    8 3 Отговор
    Гинка шашна скапаната "държава" . Започва да ме кефи.
  • 16 Лопе де Вега

    0 0 Отговор
    Защо сте сложили сника на синодната палата?