Last news in Fakti

28 Май, 2018 19:16 3 160 1

Изненадващо развитие на сагата „Стрелбище”

  • стрелбище-
  • никми-
  • небостъргач-
  • борисов-
  • заменка
Изненадващо развитие на сагата „Стрелбище” - 1
Снимка: Факти.бг

Започна дело срещу заменката отпреди 12 години, с която е даден на НИКМИ спорният терен в столичния квартал „Стрелбище”. То е образувано от Върховният административен съд (ВАС), след като последният отмени определението на Административен съд София-град (АССГ). Заменката е подписана от премиера Бойко Борисов, който по онова време е бил кмет на София. Сега ВАС позволява започване на дело, с което да се отмени като нищожно решението на Столичния общински съвет (СОС) от края на 2006 г. При замяната на терена компанията инвеститор е доплатила 4 млн. лв.

„В нарушение на съдопроизводствените правила АССГ се е произнесъл по допустимостта на протеста на незаявено в него основание. По този начин съдът недопустимо е подменил предмета на спора, въведен с протеста като отричайки нищожността е приел, че искането за незаконосъобразност на решението на СОС е просрочено. Подмяната в предмета на спора, въведен с протеста, представлява съществено процесуално нарушение допуснато от съда", пише в мотивите на ВАС.

Сагата около терена на ъгъла на булевардите „България” и „Патк Ю. Тодоров” датира от години, но през последната една и година ескалира, след като инвеститора загради терена, разби улицата и реши да строи 44-етажен небостъргач. Стигна се до ситуация, пир която в опит да защити интереса на гражданите, два пъти беше глобен главният архитект на София Здравко Здравков. Първата глоба беше в размер на 1000 лв., а втората – 13 000 лв. Сумата за последната беше събрана от общинските съветници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лимонаденият джо

    1 0 Отговор
    Които е подписал сделката да ходи на съд.Стига съдът си е затварял очите.И мястото на втора английска гимназия беше невино продарен.