Last news in Fakti

31 Май, 2018 14:33 1 310 3

Двойно повече се строи в Албания

  • албания-
  • строеж-
  • жилища
Двойно повече се строи в Албания - 1
Снимка: Shutterstock

Със 118.8% повече са издадените разрешителни за строеж в Албания през първото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на миналата, като броят им е достигнал 221 единици сочат данните на Националния статистически институт на страната INSTAT. Общата стойност на одобрените проекти за същия период е намаляла със 7.6%, до 93.2 млн. USD. Над половината от сградите, които ще бъдат изградени, са в жилищния сегмент.

Най-много от издадените разрешителни за строеж са в Тирана. Техният брой е с 51% повече в сравнение с първите три месеца на миналата година. Относно общата площ, която ще бъде застроена, там също има увеличение от два пъти и половина – до 103 507 кв.м.

Много издадени разрешителни за строеж има и във Фиер (за 33 сгради, което е 5 пъти повече в сравнение с началото на 2017 г.).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глас от Факултето

    1 0 Отговор
    И тука
    В Катуна
    Има потенциал
    За вдигане
    На цените
    Нали Башур дърти?
  • 2 ДДД

    2 0 Отговор
    ами където има бъдеще се срои
    да има и изключения може да се строи и без бъдеще
    познайте къде?
  • 3 Ганю

    1 0 Отговор
    Що нема продажби в шопия?