Last news in Fakti

1 Юни, 2018 06:21 9 452 19

Първата плаваща държава (СНИМКИ)

  • държава-
  • вода-
  • автономия

Първата държава, в която няма да има политици, ще е факт още през 2022 г. Тя ще се намира в морето в близост до Папуа Нова Гвинея. Проектът се поддържа от редица филантропи и богати инвеститори. Плаващата държава няма да участва в световната политика и ще е напълно изолирана от случващото се в света. То ще е факт още през 2022 г. и ще бъде създадено благодарение наличието на криптовалута и високите технологии.

Сред основните инвеститори е един от основателите на PayPal – Питър Тилър. Става дума за първия пълноценен град-държава в морето, който ще бъде напълно автономен от други държави. Ще има собствена криптовалута – Vayron, управление и закони.

Интересно е, че проектът се поддържа от правителството на Полинезия, а също така се субсидира от няколко големи инвеститора и филантропи. По думите на един от тях в първата плаваща държава ще бъдат заселени най-напред бежанци, които са били принудени да напуснат родината си в резултат на климатичните изменения на планетата. Ако пилотният проект има успех, то в световния океан ще се появят и други подобни държави-градове.

Предполага се, че всеки един такъв остров ще се впие отлично в околната среда. Все още е в етап на проект колко души ще могат да живеят на такъв плаващ остров. Всеки от тях ще се реализира чрез индивидуален план. За момента те ще бъдат разположени във водите на Френска Полинезия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Garrincha

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "deadman1488":

    Тъмно-виолетови българи, нали ... уточнявай се !!!
  • 3 Тулуп

    41 5 Отговор
    Тва ако го изряска едно цунами и ще се удържави за винаги
  • 4 Бежанец

    22 3 Отговор
    Айде видяхме какво става в държава създадена от бежанци ... и сега пак ще се прави такаваа ... ама то нали вече има една такава ? То ще стане като джендърите - само за такива се пише, ще каже човек че нормални не останаха. И Тук само бежанци навсякъде ... а какво става, няма ли хора, които харесват да живеят в природата, която ги е създала ?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 бежанец ша стана ми са струва малкоАС

    34 0 Отговор
    Еее тез там кво ще бачкат бе - тоо само яхти ,чадъри и шезлонги има на снимките хаха АЙЛЯК РАБОТА само ще се мърдосва ми са струва
  • 7 Смолата

    16 0 Отговор
    Ще се впие е природата-точно казано...
  • 8 Планинец

    11 2 Отговор
    Това ми прилича, на атолите от филма Воден свят!

    Коментиран от #9

  • 9 куку руку ку

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "Планинец":

    Много се допълват двата коментара #6 и #8.
    Айляк живот на атолите от "Воден свят". И резултатът бе онагледен във филма: занемарено, мръсно, съсипано... мизерно.

    А иначе четох вчера една статийка, че ротшилдови спешно строели плаващ град (връзва се и с това, че нямало да има политици). Защо ли? Какво знаят, че предстои да се случи, че искат да направят убежище в океана?

    Коментиран от #11

  • 10 JEEP

    17 0 Отговор
    И какво правим с отпадните води? За пречистването трябва доста енергия. Отделно за да си независим и автономен трябва да можеш да провизеждаш всичко сам иначе трябва да си го купиш. Защо решиха, че другите държави ще им признаят криптовалутата?
    На мен ми се струва, че целта е друга ама да видим....времето ще покаже.

    Коментиран от #13

  • 11 да се вземе предвид

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "куку руку ку":

    Наивно звучи обяснението че вътре щели да настаняват бежанци........явно искат да оправдаят огромните средства за построяването на такъв град с някаква хуманна идея ама никой с поне малко акъл в главата няма да се върже на тая партенка. Такъв проект може да бъде в услуга само на богатите хора, ще бъде построен от богаташи за богаташи с идеята да послужи като спокойно и безопасно място в случай на голяма война, каквато се задава. А сега технологиите са такива, че може да се направи с много голяма степен на автономност. А за цунамита и урагани ще се избере подходящо място където тези явления са рядкост или изобщо ги няма. Отделно тоя предпазен обръч явно ще е доста як за да издържа на всякакви напъни, самата конструкция явно ще е един огромен плаващ леген с дупки на дъното за да се опреснява постоянно водата в него, а в него ще бъде позициониран градът.

    Коментиран от #18

  • 12 ZZZZ

    10 1 Отговор
    "Публикувано във факти.бг:
    Съдът пусна под домашен арест нападателя от столичния тролейбус 7, който прободе 18-годишен младеж след забележка.

    Обвиняемият Георги Георгиев заяви, че иска да види майка си жива за последен път. Адвокатът му обясни, че той се грижи за нея и поиска от магистратите да променят мярката му за неотклонение в домашен арест."


    СТАВА ВЪПРОС ЗА ЦИГАНИН ПРЕСТЪПНИК ДЕТО ОСВЕН ЗА СОБСТВЕНИЯ СИ Х.Й ЗА НИЩО ДРУГО НЕ СЕ Е ГРИЖИЛ ДОСЕГА!
  • 13 БЕЖАНЕЦ

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "JEEP":

    Какви отпадъчни води? АЗ ще си пикая от десетия етаж директно в океана!
  • 14 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор
    Питър Тилър е много любопитна фигура ...Поклонник на Толкин и сума ти негови фирми носят ,,вълшебни названия,,/ПАЛАНТИРнапример/...Но той здраво е оплетен с ЦРУ,и проекта ,,биткоин,,...отделно ,,пей/пал,, ,а ако това е извън политиката -здраве му кажи.
  • 15 да да

    6 0 Отговор
    Под вода направете държава, и не ни занимавайте с глупости от рода лукс за бежанци,които бягат от природни бедствия , за 10000евро 1м2. Какво ще работят те? Работа ли не ме хвали..каза един дърт материал от Столипиново.
  • 16 първи

    9 0 Отговор
    първа държава без политици е България, това ако са политици...
  • 17 Гецагата

    3 0 Отговор
    "Аква-Полис"
  • 18 Да ама не

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "да се вземе предвид":

    "........... за цунамита и урагани ще се избере подходящо място където тези явления са рядкост или изобщо ги няма" Да ама не! Земетресенията са основна причина за пораждане на цунами. Няма предсказани земетресения, има само регистрирани. Да не говорим, че морското дъно е terra incognita.
  • 19 Гост

    1 0 Отговор
    Първо едно село да направят после град окръг чак тогава държава.
    Искам да кажа до 2022 г. няма да успеят едно село да направят.....