4 Юни, 2018 15:30 6 884 12

Продават административната сграда на БДЖ

  • бдж-
  • сграда-
  • иван вазов-
  • продажба-
  • търг
Продават административната сграда на БДЖ - 1

Административната сграда на БДЖ в ул. „Иван Вазов” №3 в центъра на София е обявена за продажба от частен съдебен изпълнител. Първоначалната цена на сградата, която е паметник на културата, е 7 315 200 лв. Разгънатата застроена площ на имота е 1800 кв.м. В обявата за търга се посочва, че половината от сградата е обявена за продажба, както и идеални части от поземления имот.

Офертите се приемат до 2 юли.

В края на миналата седмица министърът на финансите Владислав Горанов обяви, че се дискутира отпускане на финансова помощ на дружеството. Тя ще е безлихвена и ще е в рамките на утвърдена от Европейската комисия помощ за преструктуриране. В най-кратки срокове БДЖ трябва да получи помощ в размер над 20 млн. лв. За покриване на дълговете на дружеството са нужни над 100 млн. лв.

Продават административната сграда на БДЖ

Продават административната сграда на БДЖ

Продават административната сграда на БДЖ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 filo

    24 8 Отговор
    Стова БДЖ оправия никога няма да има. Там винаги ще се краде като за световно. Продажба или ликвидация. Това е решението. Иначе все така ще крета и ще умират за вбъдеще хора след предстоящи неизбежни инциденти.

    Коментиран от #12

  • 2 старжелезничар

    24 0 Отговор
    " За мен е важно как функционира БДЖ като бизнес, какво е отношението към клиентите и как ще се развива дружеството, а не да се занимаваме с такива дребни теми ! " - това са думи на изп. директор на холдинг БДЖ Владимир Владимиров. Явно да водиш една държавна фирма към фалит е дребна тема, но важното е футболният отбор на БДЖ-то да върви.
  • 3 КОМУНИСТА

    4 14 Отговор
    е кое му е ценното на тоя кимизарник
  • 4 Име

    22 2 Отговор
    Сградата е супер, дизайн, архитектура, детайли - красота. Не като сегашните кубове и безвкусиса.
  • 5 жалко

    15 3 Отговор
    Сега някой безмозъчен олигофрен с пари ще я купи и ще я съсипе
    като я превърне в хотел или някой бардак. Жалко.
  • 6 Иван

    10 0 Отговор
    Ами добре ще е ръководството на БДЖ да се премести по-близо до железниците, за да види какви са проблемите там, примерно мизерията в някое депо. Тия от Иван Вазов 3 влак не са виждали.
  • 7 Очарован

    7 1 Отговор
    Това би могло да бъде Художествената галерия. Старият конак, а после царски дворец е в много окаяно състояние.
    Очарован съм от строителството през царско време.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 питанка

    5 0 Отговор
    Някой от правителството следи ли как се работи в стратегическото предприятие БДЖ, Явно не, щом са го докарали до това положение. Или целта е съсипването му и продажбата на активите за жълти стотинки. Премиера оправя Западните балкани, което никак не му е работа, както се вижда от резултатите и това никак не изненада, като се имат предвид дипломатическите му умения, а работата в страната се водят от мафиотски структури, които искат да заграбят колкото се може повече.
  • 10 Гост

    0 0 Отговор
    Честно казано отдавна трябваше да са се изнесли от там. Абсолютно нищо не налага да държат толкова скъп имот в активите си и едновременно с това да плащат лихви за просрочие по задълженията си
  • 11 Тед

    1 0 Отговор
    Ако това е вярната цифра на квадатурата правилна цена са му определили около 2000 евро на квадрат. за кв. Иван Вазов е добра стартова цена, но малко хора има които могат да извадят 7млн. за стара сграда, вероятно ще има втори, трети търг и накрая ще платят под 1000 евро на квадрат.
  • 12 Мари

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "filo":

    Безбожие, пътувам в 8.40 с влак 3622, Бургас Дъбово, поисках доплащане 1 класа , която изобщо не отговаря на такава...жега , прозорци не се отварят в някой купета, контакти не работят, и за всичко това заплатих 3 лв. Скоро пътувах от Габрово Бургас, сядам в подобен вагон за което исках доплащане, кондукторката се засмя, и каза че , това не е 1 класа...Какво излиза, отгатнете!!!