8 Юни, 2018 06:21 35 089 34

Отвън порутена барака, а отвътре ... (СНИМКИ)

  • швейцария-
  • архитектура-
  • дизайн-
  • къща

Швейцария е държава, в която предпочитат изчистените форми и ценят високо изтънчения вкус. Може би и поради това от време на време на пазара на недвижими имоти в най-скъпата европейска държава се появяват къщи, които на външен вид едва ли биха привлекли вниманието, но за сметка на това си струва да се надникне в тях. Вътре ще се натъкнете на най-новите тенденции в интериорния дизайн.

В южно швейцарския кантон Тичино се намира къща, построена преди повече от 200 години. На външен вид бихте помислили, че това е някаква стара и изоставена хижа, която е крайно време да бъде съборена. Достатъчно е обаче само да влезете вътре, за да се убедите, че това не е така.

Проектът за реновиране на къщата е дело на архитектурното бюро Buchner Bründler Architekten. Ключът към успеха на проекта се състои в това, че старите стени не са били пипани, а интериорът е съобразен с последните дизайнерски тенденции.

В къщата има т.нар. „бетонна капсула”, благодарение на което имотът става „по-дълбок” с 1.5 метра. Това позволява да бъде увеличено жилищното пространство. Интериорът е решен в минималистичен стил, като са запазени природните дадености. „Пластичните” качества на щампования бетон подчертават целия архитектурен замисъл на къщата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаран БГ

    47 10 Отговор
    На предпоследната фотография има нещо.......гараж със канал ли ще става, или ще бъде некропол за швейцарския "фараон" ???

    Коментиран от #8

  • 2 Гадина

    44 3 Отговор
    С това стълбище ти трябва задължитена здравна застраховка!
  • 3 Stefko 88

    29 7 Отговор
    И от вътре също. Тая каменна баня зимата е доста ободряваща. Що се отнася до камината ....в тия студове кубик на ден! Поне има шанс да затопли леглото. Една дървена къща с подова изолация е по-подходяща за този климат. Бързо се топли и лесно се ремонтира и строи.
  • 4 мале

    35 4 Отговор
    Тия са дали куп пари за да орезилят кичозно една хубава стара къща. Снобизъм на едро.
  • 5 Пимпас

    24 4 Отговор
    Коментарите са супер, посмях се от сърце - наистина е така, както хората описват помещенията...
  • 6 Точно

    43 3 Отговор
    Снимките са показателни , че това да имаш пари изобщо не значи , че имаш и вкус за каквото и да е !
  • 7 Гост

    20 18 Отговор
    Не е ли с ламинат, пвц дограма и 3 метра дувар, не му го хвали на българина. С такава къща премиер не се става.

    Коментиран от #9

  • 8 САП

    21 4 Отговор

    До коментар #1 от "Шаран БГ":

    Като го гледам май е душ със вана

    Огледай го внимателно това чудо. От долу е бетонна вана направена с едроплощен кофраж, крана и горния преливник са едно до друго по средата. Има и вертикална тръба за душ която стига до гредата над покрива и минава над нея.

    Честно казано не ми харесва подобен промишлен дизайн.
  • 9 мале

    26 3 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Това, което си описал много точно пасва на снобарите, дето са създали горния кич. Имам предвид съвременния скъпо платен пишманархитект, който е проектирал интериора и тъпака, който е платил да се закара толкова бетон на такова място. Важното е да покаже, че е в тон със съвременната модна архитектурна "конфекция" сред тия, които се имат за богати. Резултатът е оригинален колкото неолитна фигурка със забит в гърдите иноксов пирон.
  • 10 незнайко

    14 4 Отговор
    С толкова бетон и камъни какъв палат може да си построи чавек, не искам да мисля !!! Това си е типично разхищение на начинаещ архитект !!! На въпшен вид и по грозна може да се напрови !!!
  • 11 Българин

    14 5 Отговор
    Прекалено грубо и недодялано.
  • 12 vasik atanasova

    18 1 Отговор
    а от вътре пещера
  • 13 Тухларов

    16 2 Отговор
    Къщата е добра , ако обитателите са мазохисти или хора които обичат да живеят на ръба , Още на входната врата човек може да се пребие а вътре го чакат и други изпитания .
  • 14 Зорлем

    15 3 Отговор
    Много бетон, бе джанъм! Чак и на покрива! Това испанците много обичат да го правят, но на мен ми става студено само като гледам снимките.

    Коментиран от #15

  • 15 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "Зорлем":

    В случая , швейцарци.

    Коментиран от #20

  • 16 ВИАС

    14 2 Отговор
    В тази „къща“ са вкарани пари за поне 2 нормални къщи. Пълна олигофрения е това. Поне да се беше получило нещо красиво, стилно и функционално, а то от нещо нищо са направили. Хубаво отвън са запазили автентичността на бараката (то не е къща а барака или плевня реално), но отвътре защо е така окепазена цялата работа. Бетон, бетон и пак бетон. Сиво, скучно, неуютно и студено. Да влезеш в едно производствено хале ще почувстваш повече топлина отколкото в тази стерилна обстановка. Интересното е, че няма никакви мебели никъде освен една маса и 3 стола. А банята е пълен потрес. Гол бетон. Този бетон просмуква влагата. Не се ли сложи някакъв теракот ще има непрекъснато влага и мухъл и ще мирише отвратително. Този каманак и хоросан по стените също ще просмукват яко влага. Изобщо, нещата тук са тотално сбъркани въпреки налетите не малко пари.
  • 17 играч

    8 1 Отговор
    Това прилича на обект от терен за игра на пейнтбол.
  • 18 гост

    7 1 Отговор
    Развъдник за змии , през тия пукнатини и дупки колко влечуги ще пропълзят.
  • 19 Ироничен

    4 2 Отговор
    Понякога и от боя прд..... не става, не само обратното.
    Много лошо загробени пари. Преди години така бяха направени някои хотели по Слънчака, но пак беше по-добре, защото е по-топло, кофражът беше по-добър, а имаше и дървени елементи.
  • 20 Зорлем

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Аз знам, че тая къща е швейцарска, но споделям, че в Испания също много често леят бетон по скатовете на покривите, което не е особено разпространена технология.

    Коментиран от #23

  • 21 НАТО ВЕЦ

    7 3 Отговор
    По-добре бараката отвън, отколкото бункера вътре.
    Старият строител е знаел какво прави, за разлика от днешния архитект.
  • 22 Ужас

    4 0 Отговор
    Семпло без много излишни мебели и вещи колкото да отидеш да го погледнеш и да се върнеш обратно по скоро прилича на недовършен строеж на който работниците са си забравили юасата и някоя друга дреболия
  • 23 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Зорлем":

    Разбрах те , но вече го бях пуснал .
  • 24 ГосТ

    12 4 Отговор
    Швейцарците били с вкус и изтънчени. Кои швейцарци ? Френските,италианските или немските ? Хахаха Хахаха
    Швейцария е типичен пример за първенюта и снобария,тази къща го показва. Швейцария мирише на тор цялата (буквално) , а хората от различните части не могат да се разберат помежду си, не не знаят три езика.Хахаха. Френски,германски и италиански селяни, забогатели резко. Това е Швейцария.
  • 25 123.300д

    0 1 Отговор
    Ако бях на вас щях да ида и да му съборя къщата,от къде на къде някакъв си швейцарец няма да се съобразява с вашите инженерни мисли и виждания...ама сте големи тъпанари,оня го боли хура за вашите идиотски мнения-като не ви харесва не гледайте
  • 26 ежко бежко

    2 1 Отговор
    В Швейцария също е много гадно, който е отишъл,защо ли не се връща?От една къща ,мнение за цяла държава! Вижте им вилите до Женевското езеро!
  • 27 стоян георгиев

    1 2 Отговор
    посткомунистите и швеицария разкритикуваха.гадна страна немогат да се разберат щото говорят на три езика ,а отделно мирише на тор и нямат вкус!!!!!хахахахаха!!!!!хохоххохо!!!!така е другари и на кравите единия крак име по къс от другия за да пасат само на определения за тях баир , а и са сини заради гмо то!!!и да не сте стъпили там!!!!за вас сибир ,хем там всичко е с вкус хем ще се разбирате отлично с чукчите!
  • 28 гост

    1 0 Отговор
    Аз отдавна щях да предложа , някои нелицеприятни ,че са за Сибир! А който постоянно споменава чукчите, да ходи при тях, да им прави компания и нещо друго,че иначе нервите ще го изядат!

    Коментиран от #30

  • 29 Тед

    3 1 Отговор
    На дядо ми плевнята изглежда по-добре............
  • 30 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    аз ще ходя в швеицария при гадните плевни дето мирише на тор.чукчите са за вас нали швеицария не ви харесва?само малко инфо за швеицария инфраструктурата и обществото и през 1880 година са били по-добри от тези у нас към момента .тва дето са го направили в тези плевни е върха на гъзарията ,пробват го и у нас някои пишман мангизлии ,но предимно неуспешно.използват се също за декор в някои швеицарски домове антични римски или древногръцки колони,скулптури и мозаики ,но тва за вас дето филията намазана с мас е върховно интелектуално творение е нещо напълно ненужно.та няма проблеми швеицарците няма да пострадат от мнението ви ,а вие ще се гърчите със 100 евро пенсия именно заради този си манталитет и не питаите що ви ви бият де и кои ви хване,тва е напълно нормално на убавци като вас!
  • 31 гост

    1 0 Отговор
    Аз казах от епита и миришещи на пушек ,мнение не искам! С завиждащи мангстрелци,не съм говорил! А живота ми може само да го сънуваш! Винаги е бил с хубави и приятни хора! Кучетата си лаят, кервана си върви!
  • 32 гост

    0 0 Отговор
    извинявам се за грешките, на умнокоментиращите!
  • 33 ААА

    1 0 Отговор
    Няма нищо необичайно в тази постройка. Преди 200 години е строена с камък ,както са били строени и повечето къщи по Европата - камък и дърво. И до днес по градчета и селца може да се видят стари къщи ,плевни , и дувари от реден камък. Но времето и природата "работят " и постройката губи от своята здравина , получават се пукнатини , компрометира се здравината -съответно постройката не е безопасна. По закон собственика трябва или да я разруши , или да я укрепи . И този собственик е решил проблема , като е укрепил постройката с бетон и арматура , но от вътрешната страна , като е запазил външната ценна старинна архитектура . Така изпълнено сградата става здрава като ДОТ , и може да си изпълнява предназначението още поне минимум стотина години, и да печели от нея пари , като къща за гости в планината , или подобни туристически услуги , използвайки завареното положение на строителен обект строен вероятно от неговият пра пра дядо. Ако се тръгне по нормалната процедура за вадене документи на нов строителен обект- ще го заболи главата дори и швейцарец , а може и изобщо да не му разрешат , заради екологични норми.
  • 34 мале

    0 0 Отговор
    Соросоида пак направи политика от въздуха! И то с характерния му принцип да казва на черното бяло и на бялото-черно. За мен собственика на горното "чудо" изобщо няма мнение и мераци как да му изглежда къщата. Просто е поръчал дизайна да е моден за да го представя по някакъв начин пред някои други хора. Аз не харесвам тази къща точно защото тя ми "казва", че собственика силно се интересува от мнението на другите. Няма значение, че аз не съм сред тези "други". Ако аз имах парите му, бих положил усилия да я реставрирам в колкото се може по-автентичен вид за да ми служи като "мост през времето" между мен и по-старите ѝ обитатели, особено ако са мои предци. Не намирам технологичнния минималистичен стил за "последна тенденция" в архитектурата. Налитам на него в списанията още от времето, когато бях млад преди 20 години. За мен е досадна архитектурна "конфекция"за средни богаташи, която упорито се пробутва точно чрез хора, които нямат стил и си плащат друг да им го създаде.