Last news in Fakti

11 Юни, 2018 09:37 5 656 5

Прага ще има нов жилищен комплекс

  • прага-
  • жилища-
  • комплекс-
  • вестиции

На територията на пражкия квартал Карлин има изоставен терен с площ от 200 000 кв.м. В най-скоро време бившата промишлена зона ще бъде превърната в нов и модерен жилищен комплекс, в който ще могат да се заселят над 3500 души. Инвестицията в комплекса Rohan City е 389 млн. EUR.

В началото на юни проектът беше одобрен от районния кмет на 8-ми район на чешката столица. „Радвам се, че най-накрая завършихме всички необходими процедури по превръщането на квартал Карлин в пълноценен и живописен район на Прага. За мен най-важното е постигнатата договореност с инвеститорите, които приеха нашите изисквания и ще ги реализират”, каза кметът на 8-ми район на Прага Роман Петрус.

Една от договореностите между двете страни е дарение от страна на инвеститорите на общината в размер на 2.3 млн. EUR. Парите ще бъдат изразходвани за строителството на детска градина и начално училище, поясняват от общината.

До края на тази година инвеститорът Sekyra Group ще подготви всички необходими документи по започване реализирането на първия от общо петте етапа. Първата копка на комплекса ще бъде през 2019 г. Очаква се Rohan City да бъде напълно завършен след 15 години.

Първият етап включва изграждането и пускането в експлоатация на две сгради с общо 300 жилища и 30 000 кв.м. офиси.

Инвеститорът също така е поел ангажимента сградите да бъдат вписани архитектурно с вече съществуващите. Също така ще бъдат използвани екологично чисти материали при тяхното изграждане.

Проектът включва и изграждането на голяма пешеходна зона с велоалеи, широки булеварди, магазини и зелени площи. Жителите на комплекса ще могат да паркират в подземни паркинги, а наземното паркиране ще е разрешено само за гостите.

Комплексът ще реши и частично въпроса с дефицита на жилища в Прага е мнението на брокери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    16 2 Отговор
    Като гледам картинката на проекта - хората са предвидили много зелени площи. Ако беше в София - всичко щеше да е блок до блок, нямаше да има място дори за едно дръвче или цвете! Евала на чехите, само нашите "бизнесмени" и политици са едни гадни алчни копеленца.
  • 2 Русенец

    10 0 Отговор
    ама за това дарение от 2,3мил. евро пражкия районен кмет не го съдяткакто Иванчева
    трябва да им пратим нашия Гешев

    Коментиран от #3

  • 3 Темид

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Русенец":

    Знаеш ли какво означава думата "корупция"?
  • 4 вили

    3 0 Отговор
    Тез чехи много глупави,защо се занимават с глупости.
    Да правят като нас "уплътнявай"междублоковите пространства и това е! Вземаш по 1000 евро на един лъжеквадрат от будалите,те да си казват наздраве от терасите и бегай!
  • 5 Милен

    5 0 Отговор
    Точно тази част на Прага е пълна откъм реката с много зеленина. Красиво, приятна атмосфера, удобен транспорт - оттам минават трамваи 3, 24, 8, спирка на зеленото метро "Инвалидовна", около километър-два по-нататък е "Кршижикова", после "Флоренц", където спират автобусите от България... В близост се намират хипермаркет "Кауфланд", клонове на Билла, много ресторанти и кафенета, има заставарни, където човек да си купи използвани вещи с отстъпка... Автосалони за използвани и нови автомобили, като този на "Емил Фрей", хотели и хостели...

    Прага е много приятно място за работа и живот!