13 Юли, 2018 06:21 8 439 4

Космическа цена за едно паркомясто

  • хонг конг-
  • цени-
  • паркомясто

Местата за паркиране винаги са били кът, поради което и цената им е доста висока. Хонг Конг обаче бие всички рекорди както по цена на квадратен метър жилищна площ, парцел, така и по паркомясто. Преди дни в луксозния квартал Хо Ман Тин е продадено паркомясто за сумата от 765 000 USD. Колекционер на автомобили казва, че цената на имота е лудост и че за същите пари може да си купи пет коли. Самият той е пренесал два от автомобилите си – Mercedes-Benz 600 Pullman от 1968 г. и един Fiat Abarth от 1957 г. в Калифорния, тъй като там паркирането им излиза значително по-евтино.

Средната цена за едно паркомясто в Хонконг се движи около 290 000 USD. За последните 10 години тя се е повишила 6 пъти. За сравнение, при жилищата цената за същия период се е повишила с 3.4 пъти.

От януари до края на юни т.г. в Хонг Конг са продадени паркоместа на обща стойност 1.3 млрд. USD. За същия период на миналата сумата е била 838 млн. USD, сочат данните на агенцията за недвижими имоти Midland Realty Services Ltd.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    10 1 Отговор
    Очаквайте в скоро време и в наше големо село София!
  • 2 смях

    8 3 Отговор
    То и тук цените са космически - 15000 евро за паркомясто не е невиждано и то в доста посредствени квартали. В Барселона ГАРАЖ в добър квартал е между 15000 и 20000 евро. Нерде Барселона, нерде София...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.