4 Август, 2018 11:01 1 840 2

Село ще има ново училище

  • бирково-
  • училище-
  • поръчка-
  • строеж
Село ще има ново училище - 1

Община Велинград обяви обществена поръчка за избор на изпълнител при изпълнение на строително-монтажните работи на обект "Изграждане на училище в с. Биркова."

Правителството осигури средства на Община Велинград в размер от 1 718 000 лева., за изграждане на ново училище в с. Биркова.

Условията за учениците са изключително неблагоприятни. Поради недостатъчния брой на класни стаи, учебното заведение се посещава от учениците на две смени. Преди години са били положени основите за строеж на нова сграда, но поради липса на средства, проектът не е бил осъществен.

ОУ „Д-р Петър Берон“ ще има нова сграда, в която децата на Биркова и съседните населени места ще получат по- добра начална образователна стъпка за тяхното развитие в бъдеще.

Първата комисия е насрочена за 29 август от 11:00ч. в сградата на общинска администрация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А децата

    3 2 Отговор
    По интернет ли ще ги праим?
  • 2 pazenek

    1 1 Отговор
    Там има деца. Отидете до Драгиново ,непосредствено до Велинград и вижте: ДЕЦА, едър рогат добитък, големи къщи и оранжерия построена с евро пари. Българо-мохамедани са, но работят и правят деца.