14 Август, 2018 13:21 32 197 11

Кой е концесионер на „Какао бийч” и „Хедон”

  • какао бийч-
  • хедон-
  • дискотека-
  • концесионер

Концесионер на „Хедон” е „Тиа индъстри” ООД. Единият от собствениците на дружеството – Валентин Тупаров, е бизнесмен от Гоце Делчев и кандидат за общински съветник в града на последните местни избори от местната коалиция „За Гоце Делчев”. Според комисията по досиетата е бил секретен сътрудник и съдържател на конспиративна квартира към Първо главно управление и Разузнавателното управление към Генералния щаб на армията на бившите комунистически служби с псевдоними Тройка и Славов, пише в-к „Капитал”. Другите собственици на "Хедон" - Димитър Иринков и Борислава Илиева, са крупни арендатори и обработват малко над 80 000 декара земя около Сливен и Карнобат.

Концесионер на плажа "Харманите" е свързваната с бившата силова групировка ВИС-2 фирма "Ирида-71", която стопанисва и южния плаж "Слънчев бряг", където се намира "Какао бийч".

В началото на летния туристически сезон Валери Симеонов проведе акция "шум" и след нея обяви, че пет заведения, които се намират на територията на "Какао бийч", са незаконни, защото са построени без строителни разрешителни и не отговарят на условията за преместваеми обекти, каквито се водят по документи. Посочените от него заведения бяха "Бедрум", The One, La Cubanita, Del Mar и едноименното Cacao beach. Изявленията на вицепремиера предизвикаха проверка на ДНСК. Тогава тя установи нарушения на плажа "Слънчев бряг-юг", но петте заведения не бяха сред тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ванката

    74 8 Отговор
    воната между сик и вис но вече не воюват на улицата а чрез марионетките си във властта този симеонов много избирателно проверява заведенията...

    Коментиран от #4

  • 2 00359

    115 10 Отговор
    Тази информация е достатъчна сама по себе си не само да падне правителството, а ми всички управлявали до сега да бъдат вкарани в кауша! - Това са все хора, крали от нашите пари и определящи съдбата ни!
  • 3 Боклуците от ДС

    85 9 Отговор
    Че кой да е собственик освен бивш доносник на ДС, то цялата Държава е тяхна ако се погледне реално, затова не трябва на има по никалви постове разни боклуци от ДС!!!
  • 4 Ежко

    40 5 Отговор

    До коментар #1 от "ванката":

    Много вярно!Днес сме свидетели точно на това и трябва да споделя, че изобщо не се трогвам!Утре може някой да запука и СИК и пак няма да ми се трогна сърцето.Откъдето дошло -там и отишло....
  • 5 Торинеца

    53 8 Отговор
    На бившите комунистически служби. - Достатъчно ми е :) след като го прочетох това изречение даже и не дочетох цялата статия. Гадни комунисти бе ей тумора на държавата.
  • 6 П п

    76 3 Отговор
    А на бай Иван и леля Гицка които работят след пенсия не им излязат 15 стотинки от касата с оборот 25 лева им запечатват обекта за един месец,и акт от минимум 5000лева.Е,ти държавата.
  • 7 П п

    44 2 Отговор
    А на бай Иван и леля Гицка които работят след пенсия не им излязат 15 стотинки от касата с оборот 25 лева им запечатват обекта за един месец,и акт от минимум 5000лева.Е,ти държавата.
  • 8 Расулюлах

    14 1 Отговор
    Трябва революция с кръв
  • 9 Иво

    15 0 Отговор
    Прекрасно, комунистическата милиция в пълно действие пременена като честни капиталистически бизнесмени. А нас ни учеха в училище, че трябва да се борим срещу капитализма и да го унищожим.
  • 10 ХХХ

    1 3 Отговор
    Fakti.bg е поредният най-скапан новинарски сайт.
  • 11 Мъка,мъка....

    1 0 Отговор
    На всеки километър са другарите от партията майка!!Всички партии са свързани с пъпна връв която е от титаниеви жички и връзката и ДРУЖБАТА е за вечни времена....