12 Октомври, 2018 14:16 3 102 2

Трендафилов: Не може да придобием имота, но цялата сума е платена

  • цска-
  • имот-
  • собственост

Спор

Трендафилов: Не може да придобием имота, но цялата сума е платена - 1
Снимка: БТА

ЦСКА плати 8 млн. лв. за емблемата. Така „Ред Енимълс" вече е собственик на активите и емблемата на отбора. Сред активите, обаче е и атрактивен имот на българското Черноморие, който е със спорен статут. „Проблемът е ясен – не можем да придобием имота край морето. Но сме поели ангажимент и цялата сума е платена въпреки това. Проблемът е, че няма да придобием собствеността върху земята. Как ще бъде разрешен този въпрос като адвокат в момента не мога да кажа. Очевидно земята е на трето лице, очевидно ние сме платили за нея, а няма да я придобием. Но това е ЦСКА – емблемата е наша. Това беше факт от много време, де… Сега, независимо от този имот, емблемата си е на ЦСКА, където й е мястото", каза Станислав Трендафилов, адвокат на „Ред Енимълс”, цитиран от „Тема спорт”. „Подобен случай на такова удовлетворение на кредиторите със сигурност не е имало в България, а доколкото имах възможност и време да погледна европейските клубове, те са далеч от нашите проценти. Няма друг такъв случай като нашия. Пример за такава трансформация, с плащане на чужди задължения, е Рейнджърс“, допълни адвокатът. „Разпределението на сумата към кредиторите зависи от синдик Милева и съдия Райкинска. Виждате обаче какви неща се допускат и за какво става въпрос. Оттук насетне синдикът би трябвало да издаде постановление за възлагане, съдията да го одобри и всичко да си върви по законовия ред. И съответно да си придобием всички активи, които сме платили. Което очевидно няма да стане, защото прословутият имот просто не е наш".

"И да ни го възложат, третото лице „Камеко“ АД (б.р. – собственик на имота) ще дойде на следващия ден и ще каже: "Върнете ми имота, той не е ваш". Мисля, че този казус не може да доведе до изготвяне на нова сметка за разпределение. Аз съм опитал всички варианти, които имам като юрист – и към съдилища, и към синдик, към който и да е било. Информирахме ги за този проблем, но… Изтичаше ни срокът и нямахме друг избор. Бяхме опрени до стената – или плащаме, или губим това, за което сме говорили толкова време", допълни Трендафилов.

Организираните фенове на ЦСКА се обърнаха с апел към отговорните институции казусът да бъде разрешен. Ето и изявлението на феновете без редакторска намеса:

ДО

ВСИЧКИ ОТГОВОРНИ ИНСТИТУЦИИ

БЪЛГАРСКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ

Уважаеми госпожи и господа,

Вчера, с безпрецедентен в историята на българския спорт акт, емблемата и активите на изпадналото преди няколко години в несъстоятелност дружество ПФК ЦСКА АД бяха придобити по напълно законен начин от "Ред Енимълс" с цел да бъдат предоставени на сегашния юридически носител на идеята и марката ЦСКА. Както се казва на прост български език - вече всичко си е у дома!

Въпреки този безспорен успех за обединената червена общност, една "малка" подробност остана неразрешена. В активите на дружеството ПФК ЦСКА АД още преди тръжната процедура бе включен и имот до морето със ЗНАЧИТЕЛНА финансова стойност. Безспорен факт е, че въпросният имот е собственост на трето независимо физическо лице.

Много пъти по делото бяха пускани жалби от кредитори и подавани изрични молби от собственика на имуществото, с които и синдикът, и съдът са уведомени, че недвижимата собственост не принадлежи на изпадналото в несъстоятелност дружество. Имотът също така е възбранен по силата на закона още преди провеждането на самия търг.

Въпреки всички гореизложени факти, споменатите вече авоари по Черноморието ни останаха част от активите на ПФК ЦСКА АД. Съдът, както и синдик Дора Милева, бяха уведомявани многократно след това за включването им в търга и че дори при плащане, те няма да бъдат придобити от "Ред Енимълс".

Все още смятаме, че България е правова държава и при решаването на казуси с такова ниво на обществен интерес и важност за милиони хора, конституцията на републиката не бива да бъде погазвана. Призоваваме отговорните институции да спазят всички необходими законови рамки и нашият клуб да не бъде допълнително ощетяван. Вече минахме и през 9-те кръга на Ада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Guðmundsson

    15 8 Отговор
    Платил някой грешни пари за една смешна картинка и вече голяма работа. Цирка на припознавачите няма край.
  • 2 Шоо

    9 4 Отговор
    Колко т*пи парчета. Да дадеш 8 милиона за едно лого и да си мислиш, че си правоприемник на фалирал клуб. Абе вие сериозно ли? Всеки , който желае можеше да я купи, например някоя земеделска кооперация. Това според вас щеше ли да я превърне във футболен клуб ЦСКА? Прекарахте се жестоко. Нищо не се е променило. Сегашния отбор, който играе на Българска армия в червен екип е Литекс! Колкото и да се повтаря че 2+2 е 5, не е толкова, 4 е.