13 Ноември, 2018 16:53 4 779 5

Верига хипермаркети отваря нови 140 магазина

  • верига-
  • магазини-
  • инвестиции

Инвестицията е над 100 млн. USD

Верига хипермаркети отваря нови 140 магазина - 1
Снимка: Shutterstock

Махіmа Gruрė, която е собственик на веригата магазини Махіmа в Бaлтийcĸитe cтpaни, Ѕtоkrоtkа в Πoлшa и Т-Маrkеt в Бългapия, планира да инвестира 100 млн. USD в откриването на 140 нови магазина през 2019 г. Част от парите ще се ползват за реновирането на вече съществуващи обекти.

Основният фокус на експанзията ще е полския пазар. На него има 38 милиона души и е сред най-големите, на които оперира марката. Към края на октомври т.г. притежава 1059 магазина, като 507 са в Полша. До края на тази година ще бъдат отворени нови 50 магазина на всички пазари.

За 2017 г. приходите на компанията са нараснали с 4.2%, до 2.8 млрд. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лудото ленче

    36 6 Отговор
    Не ви искаме. Отивайте си
  • 2 Анонимен

    32 2 Отговор
    Скрита политика на Тмаркет е да разместват продуктите по стелажите, така че да си мислиш, че взимаш евтиния продукт. Също, често мамят с рестото на касите.

    Коментиран от #4

  • 3 Евро

    4 0 Отговор
    Maxima е латвийска фирма. Защо не пишете цените в Евро, ами в долари? Или сте чели руски сайтове...
  • 4 Боби

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Да- така ми взеха 2лв повече, но го видях като се прибрах на касовата бележка.
  • 5 Townboy

    6 0 Отговор
    Т-маркет няма шанс в страната на Кауфланд. Аз пазарувам от кварталното магазинче. Там цените са по-ниски от Кауфланд и всичко е прясно защото се зарежда всеки ден.