27 Ноември, 2018 15:07 5 931 0

Швейцария: Над 300% ръст при ползването на Airbnb

  • швейцария-
  • airbnb-
  • резервации-
  • ръст-
  • наем

Над 20% от швейцарците ползват онлайн платформата

Швейцария: Над 300% ръст при ползването на Airbnb - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 900 000 души са се възползвали от онлайн платформата Airbnb в Швейцария през 2017 г. Това е с 300% повече в сравнение с три години по-рано. Проучване на Travel Report Switzerland 2018 показва, че повечето туристи избягват да наемат жилища в големите швейцарски градове като Цюрих, Женева, Базел, Берн и Лозана. Близо 70% от гостите предпочитат да отседнат в по-малки градчета или в села. С 50% се е увеличило търсенето на места за преспиване в планинските региони спрямо градовете. Най-популярни сред чуждестранните туристи са Шпиц, Гринделвалд и Рингенберг.

Интересно е да се отбележи, че най-висок дял от ползвателите на Airbnb са самите швейцарци. Делът на резервациите, които те са направили през 2017-а е 22%. На второ място са американците. Следват гражданите на Франция, Германия и Великобритания. За цялата 2017-а от услугите на Airbnb в Швейцария са се възползвали гражданите на 80 държави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА