Last news in Fakti

26 Февруари, 2020 09:01 6 991 4

Рекордни продажби на имотите през януари

  • великобритания-
  • сделки-
  • имоти-
  • рекорд-
  • ръст
Рекордни продажби на имотите през януари - 1

Рекорден брой продажби за последните три години бяха отчетени във Великобритания през януари. По данни на Агенцията по „Приходи и митници“ (HMRC) за първия месец на текущата година са сключени 102 810 сделки. Данните са на база платен гербов данък. Аналогичен рекорд за последен път е бил регистриран през януари 2017 г. – 102 880 покупко-продажби на имоти. Спрямо януари 2019 г. продажбите са се увеличили с 5.2%.

HMRC отчита ръст на продажбите във всички региони на Острова. В Северна Ирландия сделките са се увеличили с 13.2%, а в Уелс – с 12.3%. В Англия и Шотландия ръстът е 12.7%.

От Агенцията отбелязват, че увеличението може да е още по-голямо, като се отчете фактът, че гербовият данък може да бъде платен до 14 дни след сключването на сделката. Това означава, че част от покупко-продажбите може да са били реализирани и през средата на декември 2019 г.

От началото на 2020 г. британският имотен пазар набира скорост, отбелязват анализатори. Внедряват се нови технологии, които позволяват да се ускори процесът по покупко-продажба. Юристите ще могат да обработват заявки с голям обем по-бързо.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мишо

    9 2 Отговор
    Какво ни интересува UK ?

    Коментиран от #4

  • 2 ГОЛАТА ИСТИНА

    2 1 Отговор
    BREXIT... наистина ги съсипа!
    Както се надпреварват всички един през друг да ни вменят, че извън EU няма живот.
    И недостиг на лекарства си имат и празни магазини и ниски заплати...
  • 3 ГОСТ

    3 0 Отговор
    Доста хора напускат заради Брекзит и си продават жилищата на местните.
  • 4 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мишо":

    Какво става тук в българия вярно е че много бЪлгари имат имоти там но те се оправят