Last news in Fakti

4 Април, 2020 14:41 4 754 9

Нови правила за огледи на имоти

  • ню йорк-
  • сащ-
  • имоти-
  • виртуални огледи-
  • коронавирус

Ню Йорк призовава да се развият виртуалните огледи

Нови правила за огледи на имоти - 1

Пандемията от коронавирус определено постави нови предизвикателства пред имотния бранш. Един от най-реалистичните варианти, за да продължи работата в сектора, са виртуалните огледи. При какви условия се реализират те? Отговор може да потърсим в практиката на Ню Йорк.

След противоречиви съобщения за това дали нюйоркските агенции за недвижими имоти ще могат както досега да провеждат огледи, от браншовата организация Empire State Development Corporation (ESDC) създадоха правила, които изискват по-мащабното навлизане на виртуалните огледи в сектора.

„Следните услуги, предоставяне от брокери на недвижими имоти, се смятат за необходими: огледи на жилищни и офис имоти, оценка на имотите. Бизнесът може да продължи да работи при условие, че се съблюдава социалната дистанция и други правила по отношение на общественото здраве. По отношение на брокерите, това означава, че те могат да продължат бизнеса си само от своя офис или виртуални огледи на имотите, които предлагат. Останалите услуги са забранени“ се казва в изявление на ESDC.

Уточнението беше направено след като Съветът по недвижими имоти на Ню Йорк (REBNY) публикува съобщение, предупреждаващо да не се извършват реални огледи.

Секторът на недвижимите имоти е сред основните за американската икономика. Особено на фона на ръст от 9% на продажбите през февруари. Продажбите на имоти от вторичния пазар достигнаха 13-годишен пик.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо не

    11 0 Отговор
    Абе всичко виртуално вече - оглед на имоти, дискотеки, училище, секс,,,, пропуснах ли нещо?

    Коментиран от #3

  • 2 епитроп

    10 2 Отговор
    То ,понеже всичко живо се е юрнало да купува имоти ?! Забравете ,в обозримо бъдеще имотният пазар ще е "под карантина" и тя ще продължи много по дълго време от карантината за коронавируса.

    Коментиран от #5

  • 3 Бачо Киро

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Защо не":

    Скоро и яденето.

    Коментиран от #4

  • 4 Защо не

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бачо Киро":

    Започвам с клавиатурата... Пробвах с мишката, но малко гнусна работа ми се струва... Все пак... мишка... Екрана е като палачинка...
  • 5 Ти не

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "епитроп":

    Ти като не можеш да си позволиш- не значи,че при всички е така.
  • 6 собственик

    3 1 Отговор
    Никога брокер няма да припари в имота ми!
  • 7 kogerbg

    0 0 Отговор
    трябва да се внимава
  • 8 koger

    0 0 Отговор
    Превантивните мерки не са лоши
  • 9 Купувач

    0 1 Отговор
    Първоначален оглед, колкото да добия представа за имота - приветствам, даже ще се пести време. Много е удобно и така се отсяват имоти.
    Обаче за сключване на договор и пр, само с личен оглед. Че като гледам брокерите как лъжат за всичко...