15 Април, 2020 15:08 7 409 3

Печелившите наеми

  • airbnb-
  • краткосрочно наемане-
  • дългосрочно наемане-
  • тенденции-
  • коронавирус

От краткосрочни масово се минава на дългосрочни наеми

Печелившите наеми - 1
Снимка: Shutterstock

Инвеститорите, които през последните години купуваха жилища в централните части на световните столици и големите туристически градове с цел отдаването им на краткосрочен принцип, вече се пренасочват към сегмента на дългосрочните наеми. Вече се наблюдава значителен ръст на предложенията на добре обзаведени жилища, които се отдават за дълъг период от време на един наемател. Става дума за градове като Мадрид, Барселона, Дъблин, Единбург и Лондон. Това безспорно е добра новина за активистите, които от години осъждат влиянието на платформи за краткосрочно отдаване под наем като Airbnb и Booking върху пазара на наеми и са на мнение, че високите наеми при краткосрочното отдаване повишава месечната рента на тези, които търсят апартамент под наем за дълъг период от време.

Към момента в Airbnb има 7 милиона предложения, но компанията не публикува подробности за проследяване на тенденциите. По данни от декември 2019 г. броят на предложенията в платформата отчитат ръст от 20% от октомври 2018 г. до септември 2019 г. За разглеждания период броят на „активните” жилища отчита ръст от 25% в Гърция и с 20% в Португалия и Испания.

Към момента Airbnb пусна световна програма с цел собствениците да могат да помогнат за „настаняването на над 100 000 медицински служители, борещи се с пандемията от коронавирус”. За подобна инициатива платформата обеща да плати бонус на собствениците.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганю

    6 3 Отговор
    Аз пари за наен немам.
  • 2 Гост

    6 9 Отговор
    Крайно време беше да се спрат тези незаконни хотели в жилищни сгради!
  • 3 Ново

    0 1 Отговор
    Българина няма да иде да живее по тези градове кажете за българия мечката щомиграе в комшията ще доиде и унас