Last news in Fakti

16 Април, 2020 14:37 2 227 1

Държава предоставя над 3000 сгради на лекари

  • саудитска арабия-
  • сгради-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • медици
Държава предоставя над 3000 сгради на лекари - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Министерството на образованието на Саудитска Арабия възнамерява да предостави 3445 сгради в цялата страна на медицинския персонал, който се бори с пандемията от коронавирус и към момента живее в ограничен периметър. „Министерството използва всички налични човешки и технически ресурси, за да поддържа усилията на държавата и неговите учреждения за ограничаване разпространението на пандемията”, каза министърът на образованието Мохамед ал Шейх.

Ведомството е създало електронна платформа за регистриране на жилищните сгради, в които могат да бъдат временно настанени медицински служители. Физическите лица и предприятията са призовани да регистрират в сайта сгради, отговарящи на определени изисквания. След това министерството ще ги инспектира дали са годни за съответните нужди. Подходящи варианти са жилища, къщи за отдих, хотели, училища, фабрики и болници.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бгмамаактивистка

    4 0 Отговор
    Искам на Софията иначе съм от Каспичан.