Last news in Fakti

12 Май, 2020 12:21 9 593 6

Какво става с къщите за по 1 EUR

  • италия-
  • 1 eur-
  • къщи-
  • села-
  • търсене

Интересът към извънградски имоти расте

Какво става с къщите за по 1 EUR - 1
Снимка: Shutterstock

Редица държави, сред които и Италия, през последните години пуснаха програми, предлагащи къщи за по 1 EUR. Целта беше населяване на определени обезлюдени територии. От началото на февруари до края на април обаче, агенциите за недвижими имоти на Ботуша отчитат 20% ръст в търсенето на къщи в по-малко населени места или обезлюдени села.

След двумесечна карантина в тесните градски жилища, редица италианци преосмислиха отношението си към апартаментите. Към днешна дата над половината от жителите на страната живеят в жилища, което е повече спрямо съседни държави. „Осъзнаването на този факт накара мнозина да се замислят сериозно за връщане към селския модел на живот. Рязкото повишаване на броя на хората, които трябва да работят дистанционно в условията на карантина, се превърна в основен фактор много хора да решат да напуснат града“, казва Джовани Морели, главен редактор на списание Ville & Casali, публикувало данните.

За младите италианци най-популярни дестинации с цел придобиване на извънградска къща са Монферат и Ланге, както флорентинските хълмове. Дълго време селските къщи се смятаха като привлекателно място за пенсионери и чужденци, но през последните месеци ситуацията се промени. Все повече млади се ориентират към къщи в по-малките населени места.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво на Италия

    34 3 Отговор
    А братята на Ромул и Рем , с които е пълна България, искат ли да им ги пратим?
  • 2 Да...

    55 2 Отговор
    Ако ги няма братята и депутатите България ще е най-добрата страна за живот
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ами

    42 2 Отговор
    Тук има цели села, за по 1€ . През тях са минали "лилавите скакалци". Влизат от единият край и напъплят първите къщи. След като изгорят и осерат всичко, се прехвърлят на следващите. И така, докато излязат от другия край на селото.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 чужденец

    3 4 Отговор
    До 3 и 4. - В южната българска територия ли е това нашествие на скакалци лилави ? Южната и северната български територии нямат нищо общо само ги дели една планина. южните българи си ходят в гърция и турция.