Last news in Fakti

15 Май, 2020 09:21 6 318 3

Тройно повече жилища под наем

  • чехия-
  • прага-
  • наем-
  • жилища-
  • рента

Офертните нива в Прага спаднаха с 20%

Тройно повече жилища под наем - 1
Снимка: Shutterstock

С 20% се понижиха наемните нива на жилища в Прага от началото на пандемията от коронавирус. В същото време предложенията при дългосрочното отдаване под наем се устроиха, а тези за краткосрочно наемане са спаднали с 50%. Сега властите се надяват ситуацията да доведе до това апартаментите да станат ценово достъпни за по-голяма част от местното население, които искат да ги наемат дългосрочно.

„Градът е заинтересован от това жилищата да се отдават на дългосрочен принцип, тъй като те са построени именно с тази цел. Факт е, че отдаването им на краткосрочен принцип на туристи, влияе отрицателно на достъпността и то най-вече в центъра на Прага. Ще се стараем колкото се може повече имоти да бъдат отдавани на дългосрочен принцип и да не се връщат към сегмента на краткосрочното отдаване“, казва общинският съветник Адам Зарбански. В момента общинските власти на чешката столица работят по създаването на модел на социална агенция за недвижими имоти. Това означава, че градът ще се явява партньор на частните собственици, решили да отдадат имотите си под наем и ще им стане гарант, ако те решат да отдадат апартаментите си на достъпни цени на нуждаещите се.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фхгхйгъуъ63

    16 2 Отговор
    Скоро и в България но с повече промоции и отстъпки :))))))))))))))
  • 2 Бгмамаактивистка

    5 1 Отговор
    Искам да продам скъпо, ама не купуват,!
  • 3 Спас

    4 1 Отговор
    Свърши и тая баце, да купуваш кокошарник и да го даваш под наем. То половината град апартаментите празни баце, тея обаче ти обясняват как всичко е пълно, наема требва да е 600 лева или трябва да си купиш жилище на пе*чка си лелина у Витоша или при циганите. Като ги слушаш брокери и продавачи- недвижимото имущество е най-добрата инвестиция. Е сега като остане 1-2 години празен и ти отиде инвестиция и сие кво праим. То и за хамбари не стават тия апартаменти да складира жито, че е пълно с мишки(Като котка са).