Last news in Fakti

21 Май, 2020 19:23 15 268 8

Наемите паднаха с до 50% заради свръх предлагане

  • малта-
  • наеми-
  • жилища-
  • airbnb-
  • дългосрочно

В Малта жилищата от Airbnb вече се предлагат за дългосрочно наемане

Наемите паднаха с до 50% заради свръх предлагане - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 9000 е броят на новите оферти за отдаване под наем на жилища в Малта. Причината е, че собствениците досега ги отдаваха чрез онлайн платформи за краткосрочно наемане, но от началото на пандемията ситуацията се промени драстично. Повечето от тях не са склонни да продължат да чакат, докато ситуацията в туристическия сектор се нормализира и предпочитат да ги отдадат за средносрочен или дългосрочен период от време.

„Двойно са нараснали офертите в агенциите за недвижими имоти в сектора „наеми” от началото на пандемията. Почти 6900 от тях са на цени под 1500 EUR. Проблемът е, че в момента, в който на пазара се увеличиха в пъти предложенията, търсенето спадна значително. Причината е, че много хора останаха без работа, а на други заплатата беше намалена”, коментира Стивена Мерсики, генерален директор на Quicklets.

Търсенето ще отчете отново ръст след като ограниченията в резултат на пандемията бъдат премахнати и се появи ваксина срещу коронавируса. „Достъпните месечни наеми, които за пазара на Малта са между 800 EUR и 1200 EUR ще продължат докато туризмът не заработи на пълни обороти, не отворят врати ресторантите и хотелите и чужденците не се върнат на острова”, прогнозира управителят на агенция Frank Salt Греъм Солт.

Жилище с една спалня в столицата Валета, която до началото на пандемията се е отдалата под наем срещу 100 EUR на нощ, сега може да бъде наета срещу 400 EUR на месец, а рентата на апартамент с три спални е спаднала от 1400 EUR на 700 EUR на месец.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много странно

    15 2 Отговор
    Само аз ли забелязах че днес пак е четвъртък след като вчера беше четвъртък става нещо странно

    Коментиран от #3

  • 2 Котарак

    24 3 Отговор
    Пука ми за Малта!

    Коментиран от #4

  • 3 1235

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Много странно":

    НАСА пак си е играла с някоя черна дупка връщането на времето заличава спомените на хората и реално не си го спомням мислят си че днес е четвъртък явно когато вчера беше истинския четвъртък е станало нещо и по някакъв начин времето се е върнало но не би трябвало жив човек да забележи това нещо
  • 4 Не си прав

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Котарак":

    Наемите в България са вързани с тези в Малта!!!Огледай се навсякъде паднаха с 50% като чадърите на морето , първо бяха безплатни след това с до 50% а някои дори с по-атрактивни цени (цитирам по памет симпатичната министър Ангелкова).
  • 5 Броки

    17 3 Отговор
    Така става, кат няма интерес, затова скъпи софеанци поддържайте си града хубав, за да има интерес, щото падне ли интереса, много овас ще станат бивши богаташи ( клошари )
  • 6 Пръцкомян

    4 0 Отговор
    заемите ще оправят наемите :)
  • 7 коко

    4 0 Отговор
    Е кво да правя там в камънаците,стоях 2 дена и бързах да се прибирам.
    Има къде по хубави и живи острови.
  • 8 Сиганин

    0 0 Отговор
    Софиянци време е да отиват там докато е по ефтино и от гърция ,особенно тролещете тук