Last news in Fakti

28 Май, 2020 15:21 3 099 2

Над 100% ръст при наемите на тези имоти

  • резервации-
  • апартаменти-
  • наем-
  • ръст-
  • пандемия-
  • коронавирус

Ваканционните жилища все по-атрактивни на фона на все по-малко мерки

Над 100% ръст при наемите на тези имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Редица държави облекчават мерките във връзка с пандемията от коронавируса. Това прави пътуванията все по-възможни. Туристите предпочитат да наемат апартамент, вместо да отседнат в хотел, коментират анализатори. Това доведе до ръст в наемните нива в платформи като Аіrbnb и VRВО до 127% към 18 май спрямо 5 април, когато е било дъното в сегмента.

Най-силно повишаване се регистрира в Нова Зенландия, където най-рано бяха предприети агресивни стъпки по ограничаване разпространяването на пандемията – 465%. На второ и трето място е Германия и САЩ с ръст, съответно от 367% и 202%. На четвърта и пета позиция са Франция – 200% и Австралия – 189%. В САЩ най-много резервации има в Aлaбaмa, Джopджия и Тексас.

През втората седмица на април резервациите паднаха до 916 000. Месец и половина след облекчаване на мерките, те вече са 2.1 милиона. Резервациите за летните почивки обаче все още са далеч от миналогодишните нива. Повечето туристи предпочитат тази година да почиват в края на 2020-а, за когато и правят резервации.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Superhost

    11 1 Отговор
    Доста смешно и манипулативно. Статията е копирана от e-mail до супер-домакините в airbnb, което не означава, че автора е разбрал какво пише или, че в airbnb не манипулират на дребно. Пълна МАНИПУЛАЦИЯ. Защо ли? Защото за база за сравнение са взели данните за април, когато нямаше почти никакви резервации т.е. пълен срив и тръгвайки от там т.е. от примерно 100 резервации тогава на 200 за април. Никъде обаче не споменават за 99% спад на резервациите за същия период на миналата, по-миналата и т.н. години.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.